5. Sınıf Seçme Sınavı Başvuruları Başladı

5. SINIF ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI

 

Sınava halen İlkokul 4. Sınıfta eğitim gören öğrenciler katılacaktır.

Öğrenci seçme sınavı 25.05.2024 Cumartesi günü saat 10:00'de yapılacaktır. 

Sorular 4. sınıf konularından olup 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Mayıs  sınav tarihine kadar olan kazanımları kapsayacaktır. Sınav soruları Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, çoktan seçmeli şeklinde olacaktır.

Bu sınavda Türkçe, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce, Matematik, Fen Bilimleri olmak üzere 6 bölüm bulunmaktadır.

Öğrenciler, Türkçe sorularının cevaplarını cevap kağıdındaki Türkçe Bölümüne, Sosyal Bilgiler sorularının cevaplarını Sosyal Bilgiler Bölümüne, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularının cevaplarını Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümüne, İngilizce sorularının cevaplarını İngilizce Bölümüne, Matematik sorularının cevaplarını Matematik Bölümüne, Fen Bilimleri sorularının cevaplarını Fen Bilimleri Bölümüne işaretleyeceklerdir.

Sınav netleri hesaplanırken 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecektir.

2024 - 2025 Eğitim Öğretim yılı için "Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu" olarak okulumuz sınırlı kontenjanla 5. sınıfa sınavla öğrenci alımı gerçekleştirilecektir.İlgilenen tüm öğrenci ve velilerine önemle duyrulur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa İznik İznik Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)