5 Boyutlu Gelecek Projesi Seminerlerimiz

İstanbul Kalkınma Ajansı proje başvuruları kapsamında desteklenen; İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Sultanbeyli, Sancaktepe Kaymakamlıkları ortaklığında yürütülen ve sivil toplum kuruluşları ile Üsküdar, Ümraniye Sultanbeyli ve Sancaktepe Belediyelerinin iştirakleriyle gerçekleştirilen "Beş Boyutlu Gelecek" projesine katılan okulumuzda bu dönem haftada iki gün İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden öğretim üyelerini okulumuzda ağırladık. Değerli eğitimcilere öğrencilerimize verdikleri değerli eğitimler ve gösterdikleri samimiyetten dolayı teşekkür ediyoruz. 

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi ve (Sosyopark) Sosyal İş Birlikleri Bölgesi Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürü Doç. Dr. Faruk BAL'ın koordinatörlüğünde yürütülen "Beş Boyutlu Gelecek" projesi; üniversite, yerel ve mülki idare, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör iş birliğinde gerçekleştirilerek; gençlerin içinde bulundukları bölgesel ekosistem sorunları ve toplumsal sistemde yer edinmelerine engel olan unsurları giderip bir koruma alanı geliştirerek, pozitif unsurlar ile donanmalarını sağlayacak beş temel alanda toplumsal düzeylerini arttırmayı hedeflemektedir.

Bu beş temel alan ise; Kişilik-karakter oluşumu ve gelişimi, Yaşam becerileri ve sosyal ilişkilerde gelişim, Akademik ve mesleki gelişim, Bilinç gelişimi, Fiziki ve bedeni gelişim alanlarını kapsamaktadır.

Projenin ana hedefi; iletişime açık, ortak çalışmalar yapabilen, birey, aile ve toplum ilişkilerinde rol üstlenen, toplumsal ihtiyaçlara ehemmiyet veren, öğretmen-aile-arkadaş-çevre ekosistemi içerisinde bilgi ve beceride yetkin, sağlıklı genç nesiller yetiştirmektir. Gençlerin güçlü yaşam becerileri kazanmalarının, insani ve milli değerlere sahip olarak yetişmelerinin, iktisadi ve sosyal hayata ve karar alma mekanizmalarına aktif katılımlarının sağlanmasını temel amaç olarak belirlemektedir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Sancaktepe Sancaktepe Sultan II. Abdulhamid Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)