44 Güven Çocuk İş Başında Etwinning Projesi

eTwinning Projemiz Başlıyor

Okulumuz öğretmenlerinden Aslıhan GÖK'ün yürütücüsü olduğu 44 Güven Çocuk İş Başında eTwinning projesi başlamıştır.Projemiz,tamamen öğrencilerden oluşacak bir ekibin kuralları belirleyip uygulayacağı bir okul iklimi oluşturmak hedeflenmektedir.

Güvenli okul kavramını oluşturan bileşenlerin belirlenmiş standartlar çerçevesinde olması riskleri azaltır ve okulu daha güvenli hale getirir. 

Çocuk yaşlarda bilinçaltına güvenlik kültürünü aşılayarak daha güvenli yarınlar oluşturacağız. Bunu yaparken çocukların yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlayacağız. Araştırmalar gösteriyor ki; bireyler okuduklarının %10 'unu, duyduklarının %20'sini, gördüklerinin %30'unu, görüp duyduklarının %50'sini, söylediklerinin %70'ini ,yapıp söylediklerinin %90'ini hatırlar ve unutmaz. Amacımız kalıcı öğrenme ile davranış değişikliği yapmaktır.Öğrencilerden oluşacak bir ekip ile öğrencilerin insan sağlığının ve güvenliğinin önemini yaparak yaşayarak kavramalarısağlanacak. Baretler,eldivenler ve arkalarında uyarı cümleleri yazan yelekler ya da bunlara benzer materyaller kullanılarak dikkat çekilecek. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Malatya Battalgazi 30 Ağustos İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)