40 Şair 40 Şiir Etkinlikleri

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, yoğun bir çalışma sonunda “Kırk Şair Kırk Şiir Etkinlikleri” çalışmasını tamamlayarak okullarımızla paylaştı.

Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerin, dilimizin en zarif söyleyiş biçimi olan şiirle tanışmaları, şairlerimizi tanımaları,  şiir geleneğimiz ve birikimimiz hakkında bilgi sahibi olmaları; edebi anlayış, duygu ve düşünce bakımından zenginleşmelerini amaçlayan etkinliklerin öğrencilerimize çok yönlü katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Etkinlik kapsamında ortaokul ve lise düzeyinde her sınıf seviyesi için, farklı şairlerimize ait, 10’ar şiir belirlendi. Şiirlere ek olarak liseler ve ortaokullar için her biri hikmet yüklü olan ve dilden dile dolaşan 40’ar beyit/kıta/bend de şiir kitapçıklarına eklendi.

Öğrencilerimizin dönem süresince belirlenen şiirleri ezberlemeleri, okul içerisinde gerçekleştirilecek çeşitli yarışma ve etkinliklere katılarak şiirleri okumaları, ortaokul ve lise öğrenimleri sonunda kayda değer bir şiir birikimine sahip olmaları hedeflenmektedir.  

 

Etkinlik kapsamında okulumuzda şiir okumalarına başlandı.

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muş Bulanık 700. Yıl Rüstemgedik İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)