4 - 11 Şubat 2017 Tarihleri Arası Yapılan Erasmus+ Projesi Kapsamındaki Romanya Hareketliliği Notları

4-11 ŞUBAT 2017 TARİHLERİ ARASI YAPILAN ERASMUS+ PROJESİ KAPSAMINDAKİ ROMANYA HAREKETLİLİĞİ

“İcatlar ve kültürel davranışlar” isimli Erasmus+ projemiz kapsamında 4-11 Şubat 2017 tarihleri arasında Romanya Sibiu hareketliliğini başarıyla gerçekleştirdik.

Sibiu kentine vardığımızda bizi Romanya’daki proje okulunun müdürü Radu FANTANA, Romanya grubu proje koordinatörü Augustin Cristian SERAFİN ve diğer tüm öğretmenler, veliler ve öğrenciler gayet misafirperver ve cana yakın karşıladılar. Tüm proje ekibi olarak Poiana Sibiului kasabasındaki okul içi etkinliklere ve çevredeki okul dışı kültürel gezilere katıldık.

6-10 Şubat tarihleri arasında daha önceden planlanmış olan etkinlikler çerçevesinde 6-7-10 Şubat tarihlerinde okul içinde proje konusu üzerinde tartışmalar, okul tanıtımları ve logo seçimi için oylama yapıldı. Öğrencilerimiz buluşların kültürel davranışa etkisi üzerine birkaç örnekleme ve sunum gerçekleştirdi. 8-9 Şubatta ülkenin proje konusuyla da ilgili tarih, bilim ve medeniyet müzelerini gezdik ve proje konusuna örnek olan notlar aldık, fotoğraflar çektik.

10 Şubat Cuma günü Poiana Sibiului kasabasında bulunan Romanya okulunun (La Scoala Gimnaziala) toplantı salonunda final kararları alındı ve tüm ülkeler için bir veda yemeği düzenlendi.

Hareketlilik içerisinde buluşların kimya, bilgi ve iletişim teknolojileri ve yemek teknolojileri üzerinde kültürel davranışa olan etkisi, öncesi ve sonrası incelendi. Bu alanlarda öğrencilerimizin dilsel, bilişsel ve matematiksel becerilerine son derecede olumlu katkıları olan bir hareketlilik olduğunu gözlemledik.

 

Bu hareketlilikte okulumuzu başarıyla temsil eden Müdür yardımcımız Bekir BAHÇE’ye, proje koordinatörü ve aynı zamanda okulumuz İngilizce öğretmeni İsmail Bahadır ÖZMEN’e, İngilizce öğretmenimiz Emine Serap ŞAKAR’a, Matematik öğretmenimiz Mehmet Ali DAVARCI’ya, Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz İbrahim MUTLU’ya, öğrencilerimiz Melike AYVERE’ye, Asude ÇAKIR’a ve Emir Ali HAZER’e teşekkür ederiz.

4-11 FEBRUARY 2017 ERASMUS+ PROJECT ROMANIAN MOBILITY

Between 4th and 11th of February, we realized our Romanya Sibiu mobility as part of Erasmus+ Project named “Inventions & Cultural Behaviour”.

When we arrived in Sibiu, the headmaster of the project school in Romania, Radu FANTANA, the team coordinator Augustin Cristian SERAFİN and all the other teachers, parents and students welcomed us warmly and in a hospitable way. We all attended the activities and meetings held in school and also cultural excursions out in Sibiu, Poiana Sibiului and in other towns close.

On the 6th, 7th and 10th of February, school presantations were done, discussions about the school projects were held and the logos were voted in order to choose the winner. Our students presented their ideas on inventions and how those inventions affected the cultural behaviour by giving some specific examples.

On the 8th and 9th of February, we went to the museums of science, civilization and history which are related to the project subject of Romania. In those excursions, we took some notes and photos which would serve as a model for the future presantations.

On the 10th of February, at the meeting hall of the Romanian school which is located in Poiana Sibiului, the final decisions were taken and afterwards a farewell party was arranged for all the teachers and students.

To sum up, during the mobility, the effects of the inventions on cultural behaviour upon three different branches: chemistry, information and communication technologies and cooking technologies were analysed and researched. How life and cultural behaviours changed after those inventions were discussed. Finally it’s observed that this mobility contributed so much to our students’ linguistic, cognitive and mathematical skills.

 

We thank to our headmaster assistant Bekir BAHÇE, the coordinator of the project and also our school’s English teacher İsmail Bahadır ÖZMEN, our English teacher Emine Serap ŞAKAR, our maths teacher Mehmet Ali DAVARCI, our ICT teacher İbrahim MUTLU and our sudents Melike AYVERE, Asude ÇAKIR, Emir Ali HAZER, who all represent our school with great success.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Kartal Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)