4 - 10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetlerle okulumuzda önce insan, önce sağlık, önce iş güvenliği anlayışı ile hareket edilerek tüm süreçlerde birinci önceliğin Sağlık ve İş Güvenliğine verilmesi ve bu konuda duyarlılık ve bilinç oluşması, geliştirilmesi hedeflenmektedir.

               ISG Haftası etkinlikleri kapsamında, mevcut mevzuatların getirdiği sorumlulukların asgari düzeyde karşılanması, problemlerin koruyucu ve önleyici yaklaşımla önceden ele alınması ve iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sorunların ve önerilerin farkındalığının oluşturulması amacı ile okul panosu hazırlanmıştır.

              Sağlıklı ve güvenli ortamda çalışma hakkı en temel insani haklardan biridir. İş sağlığı ve güvenliğinde temel amaç; çalışma yaşamında çalışanların sağlığına zarar verebilecek etkenlerin önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınması, iş kazası geçirmeden, meslek hastalıklarına yakalanmadan, rahat ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanması, çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıklarının korunmasıdır. 


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adana Sarıçam İncirlik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)