35. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" etkinlikleri, bu yıl 4-6 Mayıs tarihlerinde "35. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" olarak düzenlenecektir.

35. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI

 "Pandemi Sürecinde İş Sağlığı ve Güvenliğinde Etkin İşbirliği" temasında; 10 ana oturum ve uluslararası konuşmacıların yer aldığı "Pandemide İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Getirilen Küresel Çözümler" paneli ile çevrimiçi olarak yapılacaktır. Bu kapsamda, ulusal ve uluslararası kuruluşların iştiraki ile alanlarında öncü akademisyenler, uzmanlar, özel sektör temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katılmaktadır.

İş sağlığı ve güvenliği uygulamaları bakımından kapsamlı çalışmalar ile bilgi paylaşımının en üst seviyede olduğu bu organizasyona, isghaftasi.ailevecalisma.gov.tr web sitesi üzerinden kayıt olarak tüm iş sağlığı ve güvenliği alanındaki çalışanların katılımı ülkemizin güvenlik kültürünü oluşturmak adına oldukça önemli görülmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan 35. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Etkinlikleri, 4-6 Mayıs tarihleri arasında "Pandemi Sürecinde İSG' de Etkin İşbirliği" temasıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Tema: "Pandemi Sürecinde İSG' de Etkin İşbirliği"

35. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasının teması, "Pandemi Sürecinde İSG' de Etkin İşbirliği" olacak. Etkinlikler, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilecek.

"Pandeminin İSG Çerçevesinde Çalışma Hayatına Etkileri", "İSG' de Etkili İletişim", "İSG' de Bilişim Uygulamaları", "Acil Durum Yönetimi", "İş Sağlığı ve Güvenliği Hukuku", "Kamu' da İSG", "İSGGM' nin Vizyonu", "İş Sağlığı ve Meslek Hastalıkları", "İş Sağlığı ve Güvenliğinde Teknik Yaklaşım ve Yöntemler" "Pandemide Güçlü İşbirliği ve İyi Uygulamalar" başlıklı oturumlarda, uzman kurum ve kuruluşların temsilcileri bir araya gelecek.

Ayrıca, Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Otoritelerinden yöneticilerin konuk olacağı "Küresel Zorluklar, Küresel Çözümler: Pandemide İşyerlerinde Sağlık ve Güvenliğin Tesis Edilmesi" başlıklı uluslararası bir panel gerçekleştirilecek.

35. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Etkinlikleri ilk kez Çevrimiçi Düzenlenecek

"Pandemi nedeniyle iptal edilen 10.Uluslarası İSG Kongresi" nde "Güçlü İletişim, Güvenli İşyeri" temasıyla alınan başvurular neticesinde ödüle hak kazananlar açıklanacak, ayrıca geleneksel hale gelecek olan "Türkiye'nin İSG Ödülleri" nin tanıtımı yapılacak.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa İnegöl Hacı Sevim Yıldız - 5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)