3 Eylül 2023 Tarihinde Yapılan Bursluluk Sınavını (İokbs) Kazanan Öğrenci Velilerinin Dikkatine

3 EYLÜL 2023 TARİHİNDE YAPILAN BURSLULUK SINAVINI (İOKBS) KAZANAN ÖĞRENCİ VELİLERİNİN DİKKATİNE ️

 

Bakanlığımıza bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören burslu öğrencilerin burs ödemeleri ile ilgili olarak Bakanlığımız ve Vakıfbank T.A.O ile PTT A.Ş arasında imzalanan ilgi protokoller çerçevesinde;

 

1-Vakıfbank kanalıyla bursunu alan öğrenciler burslarını yine Vakıfbank’tan, bursunu PTT ‘den alan öğrenciler yine burslarını PTT’den almaya devam edeceklerdir.

 

2-Burslar her ayın 25 inde ön yüklemeli banka kartlarına aktarılacaktır.

 

3- Kartlar; ön yüklemeli ve pos geçiş özelliğine sahip olacaktır.

 

4- Vakıfbank, sözleşme süresince aylık veya yıllık hesap işletim ücreti, kart aidatı, bakiye sorma, hesap hareketi dökümü, kart basımı ve benzeri bankacılık işlemlerinden her ne ad altında olursa olsun öğrenciden başka bir masraf ve/veya ücret talep etmeyecektir.

 

5- PTT, sözleşme sürecinde aylık veya yıllık hesap işletim ücreti, kart aidatı, bakiye sorma, Pttmatik’lerden son on işlem için hesap hareketleri dökümü, adı altında öğrenciden masraf veya ücret talep etmeyecektir. BDDK hükmü gereğince, kayıp, çalıntı ve benzeri nedenler dolayısıyla yılda iki adetten sonraki kart yenileme durumlarında kart ücreti kart maliyeti ölçüsünde alınabilecektir.

 

6-Ödemeler sadece hak sahibine yapılacak olup hak sahibini temsil eden veli, vasi, kayyım ve vekillerine ödeme yapılmayacaktır.

 

7- Ödemeler, PTT işyerlerinden hak sahiplerine imza karşılığı ibraz etmiş olduğu kimliğin fotokopisi alınarak; elden teslim edilecek olan ön yüklemeli Pttkartlar ile yapılacaktır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Adapazarı Ozanlar Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)