3 Aralık Dünya Engelliler Günümüz, Bayramımız Kutlu Olsun!!

Engelli , doğuştan veya sonradan meydana gelen hastalıklar veya kaza sonucu oluşan sakatlıklar (vücudun görsel / işlevsel/ zihinsel/ ruhsal farklılıkları) öne sürülerek, toplumsal/ yönetsel tutum ve tercihler sonucu yaşamın birçok alanında kısıtlanan, engellerle karşılaşan kişi demektir.

Dünya Engelliler Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık'ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günüdür.

Engelli bireylerin toplumumuzdaki yeri bizim uygarlık seviyemizi belirleyen en büyük etmenlerdendir. Engelli bireylerin topluma uyumu sağlandığı takdirde onlar da kendi hayatlarını bağımsız olarak idame ettirebilirler. Yapacağımız küçücük düzenlemeler onların hayatını çok büyük ölçüde kolaylaştırabilir. Bu düzenlemelerle engelleri ortadan kaldırma gücümüz var. Bu güçle bir çok insanın hayatını güzelleştirme şansımız var. Yeter ki onları unutmadan devam edelim yolumuza... rampalı yolları, kabartma harf kullanılan bilgi levhalarını, asansörleri, en önemlisi de arkadaşlığımızı ve empatimizi esirgemeyelim. Hepimizin mutlu olabileceği bir dünyayı inşa edelim el ele..

Engel değil, destek; farklı değil, farkında olalım.

 

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Ayhan Teltik , İlçe Millî Eğitim Müdürü Hacı Kaya, İl Millî Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Albostan, Haluk Timur  'a programımıza katılımlarından dolayı teşekkürediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Melikgazi Özkar Özel Eğitim Uygulama Merkezi I. Kademe

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)