"3 Aralık Dünya Engelliler Günü" Farkındalık Etkinliği Yapıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili okulumuzda öğrencilere yönelik etkinlik yapıldı.  

3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili okulumuzda öğrencilere yönelik etkinlik yapıldı.  Din, Ahlak ve Değerler Etkinlikleri kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğretmenleri Neslihan Doğan ve Zehra Gül tarafından organize edilen program 5 Aralık tarihinde okul konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programda Okul Müdür Yardımcısı Mahmut Çelik günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Mahmut Çelik konuşmasında; “Engellerin, engel olmasının en önemli sebebi ayrımcılıktır. Engelli vatandaşlarımızla ilgili yapılması gereken ilk şey insanların zihinlerindeki engelleri ortadan kaldırmaktır. Devletimize düşen sorumluluk ise engelli yurttaşlarımızı toplumsal yaşamdan dışlamadan, onların her alanda karşılaştığı engelleri ortadan kaldırmaktır.” Dedi. Çelik konuşmasında en büyük engelin sevgisizlik olduğunu vurguladı. Mahmut Çelik konuşmasının sonunda, “Bu gün sizleri iki engelli kardeşimizle buluşturacağız. Biri benim Mehmetçik Anadolu Lisesinden çok değerli öğrencim, okulda çok başarılı bir öğrenci idi. Şimdi Halk Eğitim Merkezinde memur olarak çalışan Elif Gökgöz. Diğer konuğumuz ise Dumlupınar Ortaokulunda memur olarak çalışan Murat Sarıcan. Onlar sizlere engellilerin karşılaştıkları sorunlar ve yaşadıklarını anlatacaklar.” Diyerek sözü konuklara bıraktı.

Görme engelli Elif Gökgöz ve Murat Sarıcan öğrencilere karşılaştıkları sorunlar ve yaşadıklarını anlattı. Daha sonra konuklar öğrencilerin sorularını yanıtladı. Programın sonunda kulüp öğretmenleri tarafından kendilerine çiçek verildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Merkez Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)