3 Aralık Dünya Engelliler Günü

 

 

Üstün niteliklerle yaratılan ve en güzel vasıflarla donatılan insan, varlık âleminde seçkin ve saygıdeğer bir konuma sahiptir. Ona bu saygınlığını kazandıran, ilahi hitaba muhatap oluşu, sorumluluk bilinci, insanlara karşı güzel davranışı ve ahlaki tutumudur. Yaratılıştan veya sonradan ortaya çıkan bir takım fiziki engeller sebebiyle bu saygınlığından hiçbir şey kaybetmez.

Dolayısıyla engelli olmak bir eksiklik ve kusur, sağlıklı olmak da bir üstünlük sebebi değildir. Bu istikamette topluma düşen görev engellilerin engellerini kaldırmak, onların hayatlarını kolaylaştırmaktır. Bu husustaki eksikliklerin giderilmesi ve farkındalığın arttırılması için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü büyük önem taşımaktadır.

 

Biz de önemine binaen Yeşil Tekke Ortaokulu olarak öğrencilerimizin farkındalıklarını arttırmak ve bilgilenmelerini sağlamak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engellilerimizin bekledikleri tüm alanlarda umduklarına erişmelerini temenni ediyor, bütün engelli kardeşlerimize ve onların yakınlarına mutlu, huzurlu bir hayat diliyoruz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Meram Yeşil Tekke Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)