2/c Sınıfı Öğrencilerinden 17 Eylül Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesine Gezi. . .

     Marmara ilkokulu 2/C Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Sibel ÇETİN rehberliğinde, 17 Eylül Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ne gezi düzenledi. Fakültenin tüm laboratuvarlarını Doç. Dr. İlyas Özer eşliğinde gezerek milli ve yerli teknolojik üretimlerin nasıl yapıldığı hakkında bilgi edindi. Mekatronik Bölümü öğretim görevlisi Dr. Cemil Köskurt'un sunumları ile mekatronik teknolojisinin ulaşımda, sağlıkta, tarımda, sanayide ve savunma sanayisinde önemli katkılar sağladığını gözlemlediler.

     Bandırma Roket Kulübü atölyesinde basit ve donanımlı motorların ve roketlerin nasıl tasarlandığını tecrübe ettiler. Gezisini Üniversite Kütüphanesi'nde  kitap okuma etkinliği düzenleyerek bitirdiler. Ufuk açıcı bu gezinin çocuklarımıza ileri eğitimlerinde ışık tutmasını diliyoruz.

     Bu etkinliğin gerçekleşmesine katkı sunan başta 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Sayın İsmail BOZ Beyefendiye, Mühendislik Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. İlyas ÖZER Beyefendiye, Mekatronik Mühendisi Sayın Dr. Öğr. Görevlisi Cemil KÖSKURT Beyefendiye ve Fakülte Sekreteri Sayın Halil FERİK Beyefendiye teşekkürlerimizi sunarız.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Balıkesir Bandırma Marmara İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)