29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

 

Bugün yüzüncü yılına yaklaştığımız Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 98. yıldönümünü kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'dan başlattığı milli mücadele, milletimizin üstün gayretleri sayesinde başarıyla sonuçlanmış ve 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edilmiştir.

Cumhuriyet demek, halkın oy kullanarak seçtiği kişilerin ülkeyi yönetmesi demektir. Cumhuriyet demek, herkesin söz sahibi olduğu bir devlet yönetimi demektir.

Devletimizi kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti bizlere armağan ederek; EY YÜKSELEN YENİ NESİL! İSTİKBAL SİZİNDİR. CUMHURİYETİ BİZ KURDUK, ONU DEVAM ETTİRECEK SİZLERSİNİZ'' diyerek cumhuriyetin önemini bizlere hatırlatmıştır. Bizler ise Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişmiş bir ülke olması için çok çalışmalıyız. Esas görev gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacak olan siz değerli çocuklarımıza düşmektedir. Sevgili Çocuklar, bunun için çok çalışmanızı ve ülkemizin aydınlık yarınlarının birer ışığı olmanızı diliyorum.

Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Avcılar Emlak Konut Nurettin Topçu İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)