29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

    Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşı' mızın zaferle sonuçlanmasıyla 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği "Cumhuriyet", Türk Milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri milli bir devletin onurlu bir ferdi, özgür düşünebilen, eşit hakları olan birer vatandaşı ve devletin tek , gerçek sahibi haline getirmiştir. Cumhuriyet sistemi, 1923'ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu millet olma bilincine ulaştırmış, bireyi de vatandaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler, atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş; ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir canlılık kazanmıştır.

    Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine yükseltmektir.

Hasan Ali Yücel İlkokulu ailesi olarak bu pandemi sürecinde temsili bir törenle bayram coşkusu duygusu ve düşünceleri ışığında Cumhuriyetimizin 97. yaşını öğrencilerimizle birlikte kutladık. Herkesin Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Dilovası Dilovası Hasan Ali Yücel İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)