29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun 100. Yıl

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN 100. YIL

Dünyanın en kıymetli toprakları olan aziz vatanımız cumhuriyet idaresi ile beraber, hür ve bağımsız bir ve bütün olarak dünya durdukça yaşayacağına inandığım Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum.

Kanlarıyla bu topraklara Türk mührünü vuran bütün vatan evlatlarına; yok olmak üzereyken bu millete inanç yükleyerek adeta küllerinden yeniden doğmasını sağlayan ve bizlere Devletimizi ve Cumhuriyeti hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına; vatanımız, milletimiz ve bağımsızlığımız için canlarını vermekten çekinmeyen tüm gazi ve şehitlerimize minnettarız.  Onların emanetlerini kutsal bilip canımız pahasına sahip çıkacağız.  

 

Bir gün zor şartlar altında kalsak da düşman sayıca çok, imkânca fazla da olsa, Türk milletinin yüreğindeki iman, cesaret ve kararlılık her türlü zorluğun üstesinden gelecektir. Cumhuriyetin erdemlerine inanmış, bağımsızlığı karakteri haline getirmiş, demokrasinin faziletine ermiş ve “Ya istiklâl ya ölüm” parolasıyla yola çıkmış Türk milletini bölmeye, yok etmeye ve esaret altına almaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Bir kez daha yüksek sesle diyoruz ki;

Şahit olsun yakın ırak

Kanımla sulanan toprak

Bu göğe yükselen bayrak

Türkiye Yüzyılına Şahit olsun …

Emekle, alın teriyle, kanla, göz yaşıyla 100 yaşına ulaştırdığımız cumhuriyetimizi ve devletimizi ne pahasına olursa olsun korumak, yaşatmak ve gençlerimize daha güzel bir gelecek bırakmak için her türlü fedakarlığı göstereceğimize ve ikinci asrımızı Türk Yüzyılı yapacağımıza söz veriyoruz.   

Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz sözüyle başlayan, Ezelden ebede akıp giden zaman içinde Türk milletinin yolunu aydınlatan Cumhuriyetimizin 100. Yılıyla birlikte daha nice yüzyıllara aynı ruh ve kararlılığımızla devam edeceğimize söz veriyoruz.

Bu duygularla hepinizin Cumhuriyet Bayramını tekrar kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anıyor, hepinize sağlık ve esenlikler diliyorum. Cumhuriyetimizin 100.yılı yüce Türk milletine kutlu olsun.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Eyüpsultan Şehit Murat Karakuş Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)