29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Aziz Milletimiz, destansı İstiklal Savaşı’yla tarihin rotasını değiştirmiş, bölgesel ve küresel dengeleri baştan ayağa sallamış ve sarsmıştır. Milletimizin olmadığı bir Anadolu hesabı yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara en kesin ve kalıcı cevap Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıyla verilmiştir.

 

29 Eklim 1923; bağımsızlığa duyulan derin özlemin, geleceğe bağlanan emsalsiz ümidin, milli egemenliğe beslenen eşsiz sevdanın karar ve hareket noktasıdır. Ne mutlu bizlere ki, tarihin hiçbir döneminde savaşlar, kıtlıklar, işgaller, ayak oyunları, karanlık senaryolar milletimizin önünü kesememiş, inançlarından ve ülkülerinden koparamamıştır.

 

Milletimizden intikam almak için kuyrukta bekleyen Bölücü ve Mandacı zihniyetler aradıkları fırsatları bulamamışlardır. Nitekim 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti’ni darbe teşebbüsleriyle, her türlü terör belasıyla bölmek isteyenler, karşılarında atalarının ruhunu taşıyan Kahraman Milletimizi bulmuşlardır.

 

Devlet - Millet uyumu her türlü operasyon ve saldırıyı engelleyerek yıkım ve yozlaşmayı durdurmuş, vatan topraklarımızda aklı ve gözü kalanları hayal kırıklığına uğratmıştır. Milletimiz, varlığını koruma ve kollama hususunda yüksek bir sorumluluk üstlenmiş ve bu sorumluluğun gereğini de muhteşem şekilde yerine getirmiştir.

 

Aziz Milletimiz muzaffer vasfından bir şey kaybetmediğinden tarihsel hak ve çıkarlarını korkusuzca savunacak güçtedir. Hiçbir odak Türkiye Cumhuriyeti’nin imhasını göremeyecektir. Hiçbir düşman çevre milli birliğimizin ve bin yıllık kardeşlik mirasımızın kuruyup dağılmasına şahit olamayacaktır.

 

 Milli Mücadele yıllarında gösterilmiş yüksek mukavemetin aynısına tekrar ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Terörizmin yoğun saldırı dalgasını durdurmak, kurulan bayağı ve alçak tuzakları bozmak için Millet olarak yan yana ve sabırla saldırıları göğüslemek durumundayız. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine sımsıkı sarılarak, Cumhuriyetle demokrasinin kaderini bir ve ortak görerek Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak her vatan evladının görevi olmalıdır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şırnak Silopi Silopi Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)