26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı´nın (WIPO) kurulduğu anlaşmanın yürürlüğe girdiği gün olan 26 Nisan, tüm dünyada Dünya Fikri Mülkiyet Günü olarak kutlanıyor. Her yıl değişik bir tema başlığı ile tüm üye ülkelerde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Fikri Mülkiyet Günü, fikri mülkiyetin önem ve değerini gündeme taşıyor.

    Dünya Fikri Mülkiyet Günü, temelde fikri ve sınai mülkiyet haklarının ülkelerin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimindeki etkilerini ortaya koyuyor. Dolayısıyla fikri ve sınai mülkiyet konusunda faaliyet gösteren WIPO ile üye ülkelerdeki ulusal ofislerin rolünü belirtmek bakımından bu günün ayrı bir anlamı var.

    Ürünler kalıyor, düşünürler unutulmuyor! Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) bu yıl hayalci girişimcileri kutluyor.

    Dünya Fikri Mülkiyet Günü, temel amacıyla fikri ve sınai mülkiyet haklarının ülkelerin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimindeki etkilerini ortaya koyuyor. Dolayısıyla fikri ve sınai mülkiyet konusunda faaliyet gösteren WIPO ile üye ülkelerdeki ulusal ofislerin rolünü belirtmek bakımından bu günün ayrı bir önemi var. Bu çerçevede fikri mülkiyet haklarının (patentler, ticari markalar, endüstriyel tasarımlar, telif hakkı) inovasyonu ve yaratıcılığı teşvik etmede oynadığı rol hakkında farkındalığımızı arttırmak için etkinlikler düzenlenmektedir.

    Dünya Fikri Mülkiyet Günü 2019 teması olarak;   "Sporda Fikri Mülkiyet Hakları"  Bu kampanya ile spor dünyasına yakından bakılıyor.

    Konu ilişkin olarak WIPO internet sayfasında yayımlanan yazının özetini aşağıda bulabilirsiniz:

    Fikri mülkiyet hakları, birçok farklı aktörün bulunduğu, kendine özgü bir yapıya sahip küresel spor dünyasında bu aktörlerin ortak menfaatlerini desteklemek suretiyle sektöre önemli katkı sağlamaktadır.

    Küresel spor sektöründeki başlıca aktörler; organizatörler, federasyonlar, sporcular, takımlar, antrenörler, spor malzemesi üreticileri, yayıncı kuruluşlar, ticari sponsorlar ve taraftarlardır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Altınova Altınova Bülent Özyürük Çok Programlı Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)