24 Kasım Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı

 

24 Kasım Öğretmenler Günü Törenle Kulandı.

Törene Kaymakamımız Mutlu KÖKSAL, Belediye Başkanı İskender YILDIRIM, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh ÖZDEMİR, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Program İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Şeyh ÖZDEMİR'in Atatürk Büstüne çelenk koyması ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Şey ÖZDEMİR yaptığı açılış konuşmasında;

"Sayın Kaymakamım,

Sayın Belediye Başkanım,

Sayın Baş Savcım,

            İlçemizin Çok Muhterem Daire Amirleri ve STK Temsilcileri,

Bu Mesleğe Ömrünü Vermiş, Şu An Tecrübelerinden İstifade Ettiğimiz

Saygıdeğer Ablalarımız, Ağabeylerimiz,

            Geleceğin Mimarları, Eğitim Ordumuzun İsimsiz Kahramanları, Bu Günün Gerçek Sahipleri Olan Kıymetli Meslektaşlarım,

            Ve Sevgili Genç Kardeşlerim,

 

   "Milletleri kurtaracak olanlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir." diyerek, öğretmenin misyonunu en veciz bir ifadeyle anlatan, Cumhuriyetimizin Kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmenliği kabul buyuruşu olan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamak üzere toplandık. Tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun! Başöğretmenimiz Atatürk'ümüz ve şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere, ebediyete irtihal eden bütün öğretmenlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum.

 

Bugün öğretmen olmanın sevinci ile yine doluyuz. Aylardan Kasım ve sonbaharı iliklerimize kadar hissederken uğurluyoruz ve yol alıyoruz bahara doğru. Ateşli yüreklerimiz atıyor soğuklara inat edercesine, buraya gelmişiz. Bir ateşimiz var, unutmayalım, irfan ateşi. Bu dava kutlu, bu dava umutlu olacak. Yeter ki göreve başladığımız o ilk günkü şevkimizi yitirmeyelim, irfan ateşinden uzak kalmayalım. Yoksa bahar olmayacak. Asla olmayacak. Baharı olmayan milletler karanlıklara mahkûmdur hayatta.

 

Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması, öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Öğretmen, toplumda her türlü tutum, davranış ve görünüşüyle örnek insandır.

 

Baş döndürücü gelişmelerin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bu değişim, doğal olarak eğitim ve eğitim ile ilgili unsurları da etkilemektedir. Eğitim artık durağan bir süreç olmaktan çıkmış, sürekli sorgulanması gereken dinamik bir süreç haline gelmiştir. Öğrenciye devamlı bilgi yüklemesi yapılan klasik eğitim anlayışı artık geçerliliğini yitirmiştir. Bu anlayış yerine; bireye değişen durumların gerektirdiği bilgi ve becerileri kişisel çaba ile öğrenebilme ve öğrendiklerini hayatın özel durumlarına uygulayabilme yeteneğinin kazandırıldığı yeni bir eğitim anlayışı gelişmiştir. Öğrenciye, öğrenmenin öğretildiği bu eğitim anlayışı, beraberinde yeni bir öğretmen modelini de getirmektedir.

 

Yeni öğretmen modelinde öğretmen: öğrencilerini ayrı ayrı bireyler olarak görür ve değer verir. Her öğrencinin ayrı bir dünya olduğu, topluma mutlaka kazandırılması gereken bir cevher olduğu bilinciyle öğrenciye yaklaşır. Öğrencilerin kalplerini kazanma adına, onlara bir şeyler öğretme adına her fırsatı değerlendirir.

Yeni öğretmen modelinde öğretmen: mesai kavramının dar kalıplarını kırmak zorundadır. Öğrencilerinde geliştirmek istediği kişilik özelliklerini, kendi davranışlarında göstermesi gerektiğini bilmeli, kendi yaşamadığı şeyleri öğrencilerine anlatırken utanacak kadar civanmert bir kişilik sahibi olmalıdır.

Yeni öğretmen modelinde öğretmen: sorunun değil her zaman çözümün bir parçasıdır. Olmazların, yokların, imkânsızlıkların içerisinde dahi Mustafa Kemaller, Fatihler, Mimar Sinanlar yetiştirmeyi kendisine vazgeçilmez bir hedef olarak görmelidir.

 Geçmişle gelecek arasına bir köprü vardır ve bu köprü öğretmenler sayesinde kurulur. Tarih ve kültür mirasımızın geleceğe taşınması, biz öğretmenlerin ait olduğumuz millete en büyük borcumuzdur. Milletimizin tarih imbiğinden asırlarca damıtarak biriktirdiği maddi ve manevi değerlerimiz, hızla küresel erozyona uğramakta, bu milletin değerleri yine bu milletin evlatları tarafından terk edilmektedir. Geçmişten güç almadan yetişen bir geleceğin, ne kadar bu topraklara ait olacağı, ne kadar bu toprağa hizmet edeceği malumdur. Bize ve bizden olana yabancılaşan bir nesil yetişmemesi için de gereken tedbirleri almak yine bizlere düşmektedir.  

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Bir harf yükü bir dağ yükü gibidir. Bir harf için kırk yıl köle olunuyorsa, elbette ki bir harfin yükü bir dağa eşdeğerdir. Harfte sembolleşen ilimdir, irfandır, erdemdir. Medeniyet de işte bu harfte gizlidir. Medeniyetin bütün yükü bir harfin omuzlarındaysa, yine medeniyet bu harfi taşıyanların sırtındadır. O yüzden, sırtınızdaki yük sandığınızdan daha ağırdır sevgili arkadaşlarım.   

Bir ülkenin kalkınması, medeni milletler seviyesine ulaşması, ekonomik, sosyal, kültürel gelişmişliği ancak ve ancak öğretmenle mümkündür. Hiçbir ülkenin eğitim kalitesi, öğretmenin niteliğini aşamaz. Öğretmen nitelikliyse ülke nitelikli, öğretmen niteliksizse maalesef ülke de niteliksiz olur. Çünkü toplumun her kesimi öğretmenin eseridir. Ülkeyi âbâd etmek de berbat etmek de öğretmenin elindedir. Bu yönüyle öğretmenlik, çok farklı ve kendine münhasır bir meslektir. Öğretmen de bu ağır yükü omuzlayarak yola çıkmış meçhul bir asker, garip bir seyyah, çileli bir bahçıvan, adanmış bir yürektir.

 Etrafımızda ne kadar iyilik varsa bir parçası biz öğretmenlerin, kötülüklerin de...

 Adanmış öğretmenim!Sevgi sende, ilgi sende, umut sende, geçmişin tecrübesiyle şekillenecek gelecek sende. Sen bitmeyen bir mumsun; tohumları asırlık çınar yapansın.Bitmeyensin; birilerinin saatlere sığdırdığı yeteneği ömür boyu sürdüren bir sanatçısın. Sen bir rol değil, bir ekolsün; sen bir imaj değil, inançsın!Haydi, adanmış öğretmenim! Nasıl bir sınıf, okul, bahçe, sokak, mahalle, şehir, ülke, dünya, dünya ötesi istiyorsan öyle başla! Bir öğretmen için hiçbir şey geç ya da geçmiş değildir. Öğretmen sözleriyle her gün yeni bir dünya kurar, güzelleştir her şeyi öğretmenim!... Adil, insan ve insanlık sevgisiyle bezenmiş, çevresine duyarlı, ben dilinden ve bencillikten kurtulmuş, vatan ve bayrak sevgisini özümsemiş; istiklâl ve istikbâl ruhunu kaybetmemiş, hak yemeyen ve hakkını kimseye yedirmeyen çocuklarımız olsun. Çocuklarını nasıl bir öğretmenin yetiştirmesini istiyorsan sen de öyle ol!...

Bütün umutlarımızı sana yükledik; öpüyorum ellerinden can öğretmenim!..." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün konuşmasının ardından Öğretmenler günü münasebetiyle il genelinde kompozisyon yarışmasında 1 olan öğrencimiz Arzu ÖZTÜRK hazırladığı kompozisyonu okudu. İl genelinde düzenlenen öğretmenler arası anı yarışmasında il 3. Olan öğretmenimiz anısını okudu. Ardından il genelinde Öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda derece girenlere ödülleri verildi. Bu yıl emekliye ayrılan 6 öğretmenimize "Hizmet Şeref Belgeleri" takdim edilerek adaylığı kalkan 24 öğretmenimizin yemin töreninden sonra program sona erdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adıyaman Gölbaşı Cumhuriyet Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)