24 Kasım Öğretmenler Günü

        24 Kasım öğretmenler günü okulumuz öğretmenleri, öğrencileri ve velileri ile birlikte sevgi ve saygı çerçevesinde kutlanmıştır.

       Başta Baş Öğretmen M. Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlauyoruz. Ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmetle anıyoruz.

24 Kasım Öğretmenler Günü Önemi ve Tarihçesi;

        Ülkemizde 1981 yılından itibaren çeşitli etkinlikler ve büyük coşku içerisinde kutlanan Öğretmenler Günü'nün anlamı önemi; Öğretmenler Günü Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de, Başöğretmen olduğu günün yurt çapında kutlanmasına karar verilmesiyle ortaya çıkmıştır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği'ni kabul ettiği gündür.

Öğretmenler Günü'nün Anlam ve Önemi;

         24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gün olarak biliniyor. Bakanlar Kurulu, Atatürk'e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" ünvanını 11 Kasım 1928 tarihinde yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayınlanması ile resmileşmişti.

Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de ise, "Başöğretmen" olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verilmişti. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiş ve Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde yapılmaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ordu Altınordu 15 Temmuz İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)