24 Kasım Öğretmenler Günü

Dünyada hiçbir meslek öğretmenlik kadar manevi bir güç ve şerefe sahip değildir.

Mühendis bina yapar, ressam resim çizer, çiftçi ekin yetiştirir. Yani abideleştirilmek istenen şey maddedir. Ama bir öğretmen insan ruhunu şekillendirir. Ve bu eseri şekillendirirken eserinde imzası olmayan tek sanatkâr öğretmendir.

Cumhuriyetle birlikte yurdumuzun her yanında Başöğretmen Atatürk'ün önderliğinde yeni okullar açıldı. 1 Kasım 1928 Harf Devrimi ile halkın eğitimi için yoğun bir çalışma başladı. Atatürk yeni Türkiye'nin meydana getirilmesinde öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı. O ''Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir.'' sözleriyle öğretmene verdiği değeri ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir.

Eğitimdeki esas amaç; topluma faydalı, kültürlü, faziletli fertler yetiştirmektir. Bu yetiştirme için en büyük görevli ve sorumlu öğretmenlerdir. Yüce Atatürk ''Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.'' diyerek bunun önemini vurgulamıştır.

Toplumların yaşaması, maddi ve manevi gücüne bağlıdır. Bu gücü körpe dimağlara aşılayacak olanlar siz değerli öğretmenlerdir. Öğretmenlerin elinde yoğrulmamış bir hamur olan gençlik; şekil bulur.

Öğretmenler bir toplum içinde en saygıdeğer kişilerdir. Öğretmenlerin değeri ve saygınlığının arttırılması, toplumların geleceğinin teminatıdır.

Başta Başöğretmen Atatürk'ü  saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz. Hayatta olmayan  öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz. Hayatta olanları minnet ve şükran duygularıyla selamlıyoruz.

24 Kasım Öğretmenler Günümüz kutlu olsun!  

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Van Çaldıran Umuttepe Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)