23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Büyük Bir Coşkuyla Kutladık.

 

Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millette devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103’üncü yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı okulumuzda büyük bir gurur ve sevinçle kutladık.

23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı değil aynı zamanda halkın yönetime tam anlamıyla hâkim olmasının ilk günü olması nedeniyle “ulusal egemenlik” açısından da önemli bir yeri vardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk o gün, "Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir” demek suretiyle millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemi ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı onlara armağan etmiştir.

Nitekim “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınızSizlerden çok şey bekliyoruz.” diyen Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımızın ne kadar önemli olduğunu bu veciz sözle bir kez daha dile getirmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle okulumuzda tertip edilen çocuk şölenimize velilerimizin yanı sıra, mahalle halkı ile okulumuzun taşıma bölgesine dâhil olan mahallelerde ikamet eden vatandaşlar da katılım gösterdiler. Yoğun ilgiye muhatap olan programımızda öğrencilerimiz doyasıya eğlendiler.

 Programın hazırlanmasında emeği geçen bütün öğrenci ve öğretmenlerimize okulumuz adına teşekkür ederiz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Kocaeli İzmit Çubuklu Osmaniye İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)