23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI HAKKINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN KALEMİNDEN DAMLAYANLAR. TÜM ÇOCUKLARIMIZIN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN.

 

 

 

23 NİSAN

Kurtuluş savaşının en çetin geçtiği günlerde Atatürk TBMM'yi açtı. Her yıl 23 Nisan'da kutlanan çocuk bayramını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bize armağan etti. Bu senede 100.yılını kutlayacağız her şehrimiz rengârenk süslenecek. Bu bayram başka hiçbir ülkede yoktur. Atamız bize büyük bir hediye vermiştir. Ne kadar teşekkür etsek onun bize armağanın yanında birey ifade etmez.

 

Haci Hasan Hüseyin AKGÜL

8/C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 NİSAN

Bugün 23 Nisan çok mutluyum sabah erkenden kalktım okuldaki müsamere için hazırlanmaya başladım. Okuldaki müsamerede arkadaşımla beraber görevliydik 23 Nisan adlı şiiri okuyacaktım. Şiiri sular seller gibi ezberlemiştim belki mutluluğum birazda bundandı.

Sabah üstümü giyindikten hemen sonra kahvaltımı yaptım ve otobüse binmek için yola koyuldum otobüs geldi ve bizi okula götürdü.  Otobüsten inerken arkadaşımı gördüm ve hemen arkadaşımın yanına gittim. 23 Nisan sevinci herkesin yüzüne yansımıştı. Herkes bugüne çok hazırdı bende öyleydim.

Okul şen şakraktı marşlar çalıyor ve öğrenciler oynuyordu ve idare dünyanın dört bir yanından öğrenciler getirmişti. İngilizce öğretmenimizin yardımıyla onlarla konuştuk ve dertleştik. Gerçekten bütün dünya çocuklarının derdini dert edinmek çok önemliydi.

Türkiye bu konuda öncü bir devletti ve bunda milletinde etkisi vardı. Şiir okuma kısmına geçildiğinde sıra bana gelmişti. Güzelce şiirimi okudum ve devamında birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğinden, dünya insanlarının bize ihtiyaç duyduğundan bahsettim. Konuşmalarım şiirimden daha çok alkışlandı annem de beni seyretmeye gelmişti. Konuşma sonrasında bana çok gururlandığını söyledi. Güldüm ve anneme sarıldım.

23 Nisan böyle bir gündü bizi biz yapan günlerden biriydi. Asla unutulmaması gerekirdi. O gece rahat bir uyku uyudum ve vazifemi tam manasıyla yerine getirdiğimi düşündüm ve içim neşe doldu.

Efe ÖZBUDAK

6/B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan... Türk milletinin karanlıktan aydınlığa kavuştuğu o özel gün... 23 Nisan bir gün olmanın dışında koskoca bir tarihi ifade eder. Bu tarih Türk milletinin kurtuluş öyküsünü anlatır.

Dünyada kutlanan ilk çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenliğin ışığında kutlanmaktadır. Bu bayram;  özgürlüğü, eşitliği ve adaleti temsilen yarınların teminatı olan çocuklara hediye edilmiştir. 23 Nisan 1920 ' Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulmasıyla Atatürk tarafından çocuklara hediye edilen bu bayram çocukların faydalı ve vatan için çalışan bireyler olmasının bilincini onlara aşılamıştır. Bu bayram sayesinde çocuklar vatanın ve milletin önemini daha iyi kavramışlar ve daha başarılı olmak için çapa sarf etmişlerdir. Ülkenin dört bir yanında coşkuyla kutlanan 23 Nisan Türk milletini birbirine kenetlemiştir. Bu özel gün sayesinde insanların vatana ve millete olan bağlılıkları artmıştır. Atatürk tarafından hediye edilen bu bayram esaret zincirlerinin kırıldığı gündür. ''Ulusal Egemenlik: ulusun namusudur, onurudur, şerefidir.'' Demiş Atatürk ulusal egemenliğe sahip çıkan bilinçli bireyler olabilmek dileğiyle.

 

Mazlume Ekin KILINÇ

8/C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 NİSAN 100.YIL COŞKUSU

23 Nisan bize armağan edilen ve bu çok zorluklar altında olsak da coşkusu daima olan bir bayramdır. Atamız bize bu bayramı armağan etti. Bizde bu bayramı her zaman artan coşkuyla kutlarız. Üzerinden 100 yıl geçse de daima kutlanacak bir bayramdır. Bu bayram biz çocukların bayramıdır. Biz bu bayrama hep sahip çıkarız. 23 Nisan çocukların bayramıdır. Bu sene okulda coşkuyla kutlayamasak da 23 Nisanı hep sever ve coşkuyla kutlamayı sabırsızlıkla bekleriz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı herkese kutlu olsun. Çocukların en sevdiği bayram bu bayramdır bu yüzden çocukların bu bayrama sahip çıkması gerekir. Onların koşup eğlendiği bayram bu bayram hangi çocuk sevmez ki? Atamız çocukları hep sevmiş saymıştır bu yüzden 23 Nisanı çocuklara armağan etmiştir. Çünkü Atamız güzel yurdumuzu bize armağan etmiş ve bizim iyi işler başaracağımıza hep inanmıştır. Atamız bizim hep kalbimizde ve ona çok şey borçluyuz.  Atamız bizim kahramanımızdır ve bizde onun çabalarını boşa çıkarmayacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı herkese kutlu olsun.

İyi ki varsın sevgili Atam.

 

Egemen ERKUL

6/B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                          TEŞEKKÜR EDERİM ATATÜRK

               Bugün farklı bir gündü. Özellikle Can için çünkü 23 Nisan hazırlıklarından Can sorumluydu. Can Cumhuriyet İlkokulunda 3.sınıf öğrencisiydi ve tam bir aydır okul müdürünün ona verdiği görevle 23 Nisan için küçük bir oyun yazıp arkadaşlarıyla birlikte oynamasını istemişti. Bu görevin Can' a verilme sebebi daha 9 yaşında olmasına rağmen bu konularda çok yetenekli olmasıydı.  Bu sebepten dolayı Can bu çok özel gün için hem çok heyecanlı hem de içinde büyük bir korku vardı. Korkunun sebebi tüm öğretmenlerinin ve 23 Nisan için onu izlemeye gelecek olan kaptan babasını hayal kırıklığına uğratmak istememesiydi.  Can babasıyla yılda sadece birkaç defa görüşebiliyordu bu sebepten dolayı bu 23 Nisan günü için çok güzel bir oyun yazıp babasını gururlandırmak istiyordu. En yakın arkadaşları Hale, Sare, Hakan ve Murat'ın yardımıyla çok güzel ve kısa bir tiyatro oyunu yazdılar. Oyunda Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan 1920 de çocuklara armağan ettiği bu şanlı günü canlandıracaklardı. Dayısının dükkânından aldığı kostümlerle dedesinden dinlediği Atatürk ile ilgili hikâyeler sonucunda oyunlarını sabah son kez çalıştılar. Hepsi çok heyecanlıydı. Oyunu sunma için sıralarının gelmesini bekliyorlardı. Fakat bir sorun vardı Can'ın babası hala gelmemişti. Can meraklı gözlerle ananesine baktı. Annesinin ona verecek bir cevabı yoktu. Çünkü en son konuştuklarında babası yolda olduğunu söylemişti. Can bir an umutsuzluğa kapıldı ve oyunu oynamaktan vazgeçti. Çünkü bu oyunu babası için yazmıştı. Eğer o görmeyecekse oynamasının bir anlamı yoktu. O sırada yanına dedesi geldi Can'a 23 Nisan ın anlamını sordu. Atatürkle ilgili anlattıklarını hatırlamasını istedi ve ona şu soruyu sordu."Ya Atatürk ilk ümitsizlikte vazgeçseydi bugün bu Ülkede yaşıyor olurmuyduk ve bu şanlı günü kutluyor olabilirmydik?" dedi. Dedesinin bu sözleri üzerine Can çok utandı ve kendisine çok kızdı. Şartlar ne olursa olsun bu oyunu oynayacaklar babası bu arada olmasa bile en başta bu günleri görebildikleri ve yaşayabildikleri için Mustafa Kemal ATATÜRK'E teşekkür amaçlı olarak bu oyunu oynayacak ve bundan sonra ümitsizliğe kapılmayacaktı. Atatürk o zor zamanlarda bile ülkesi için he p bir ümidi varken kendisinin böyle sebepler için ümitsizce düşünmesi ve hareket etmesi çok yanlıştı. Arkadaşlarıyla birlikte sahneye çıkıp oyunlarını oynadılar. Oyun sonunda selam verirken onları alkışlayanlar asında babasının da olduğunu gördü ve büyük bir ders çıkardı. Bu 23 Nisan gününü hiç unutmayacaktı. Çünkü ümitsizliğin gereksiz olduğunu öğrendi ve M.Kemal Atatürk gibi bir Atası olduğu için ne kadar şanslı olduklarını daha iyi anladı. Oyunun sonunda bize bu şanlı günü hediye ettiği için ve umut olduğu için ağızlarından tek bir cümle çıktı

"TEŞEKKÜR EDERİM MUSTAFA KEMAL ATATÜRK."

                                                                                                                                                    Hanife GÜRGEN

                                                                                                                                                             6/B

 

 

 

 

 

 

 

23 NİSAN

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Gazipaşa Burhan Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)