23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na yönelik resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenleneceği duyuruldu. Bu yarışmalar, sosyal, kültürel ve tarihi önemini vurgulamak amacıyla tüm resmi ilkokullarda öğrenim gören öğrenciler arasında resim dalında, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrenciler arasında ise resim, şiir ve kompozisyon dallarında gerçekleştirilecek.

 

Yarışmalar, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen şartname doğrultusunda düzenlenecek ve 15 Mart 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar ilgili müdürlüğe teslim edilmesi gereken eserler arasından her bir dalda birincilik ödülü kazanan eserler seçilecektir.

 

Temel Eğitim Genel Müdürü, yarışmaların okullarda duyurularak tüm öğrencilerin katılımının sağlanmasını önemle vurguladı. Yarışmaların amacının, öğrencilerin yaratıcılığını ve sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarmak olduğunu belirten Genel Müdür, öğrencilerin bu yarışmalara aktif olarak katılarak kendilerini ifade etmelerini ve bayramın anlamını daha da güçlendirmelerini umduğunu ifade etti.

 

Yarışmaların şartnamesine göre, resim dalında katılım gösteren ilkokul öğrencileri, ulusal egemenliğimizi ve çocuk bayramını temsil eden resimler yapacaklar. Ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencileri ise resim, şiir ve kompozisyon dallarında bayramın anlamını yansıtan eserler ortaya koyacaklar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Rize Pazar Haberal Vakfı Yaşar ve Medinehaberal Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)