23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı.

             Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başlayan kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul müdürümüz Salim ŞAHİN yaptı.Çeşitli etkinliklerin yapıldığı programa tüm öğretmen ve öğrencilerimiz katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti ve bizler için  çok önemli bir  güne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yüz üç yıl önce bu gün, Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan  ilk milli meclis olan ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol oynayan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür bugün.


          Mustafa Kemal Atatürk   Milli Birlik ve Beraberlik içinde kenetlenirsek ancak o zaman düşmanı yurttan atacağımıza inanıyordu. Halkı işgallere karşı bilinçlendirmek, milli birliği perçinlemek için Kurtuluş Mücadelesinin meşalesini  19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yakarak Amasya, Erzurum ve Sivas’ta, düşmandan nasıl kurtulacağımızı Türk halkına anlattı. ‘’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’’.dedi. İşte bu bağlamda Türk Milleti adına karar verecek bir meclise ihtiyaç vardı.

23 Nisan 1920’de, vatanın her yerinden gelen temsilcilerle Türkiye Büyük Millet Meclisi Ankara’da açıldı. Bu meclis önemli kararlara imza atarak, yurdumuzun işgalden kurtarılmasında önemli görevler üstlenmiştir.


             İşte Türk Milleti için bu kadar önemli olan 23 Nisan tarihi, Atatürk tarafından Türk çocuklarına bayram olarak hediye edilmiştir. 1979 yılından itibaren de dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisanımızı tüm dünya çocuklarıyla kutluyoruz.

Çocuklar, gün sizin gününüzdür. Hepinizin bayramını en içten duygularla kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.
            Bayramımız  hepimize kutlu olsun!..

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ordu Altınordu Altınordu Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)