23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle okulumuzda kutlama töreni yapıldı. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

 

 

            Bugün, ulusal egemenliğimizin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun 103. Yıl dönümüdür.

Bugün toprakları yağmalanan yüce bir ulusun, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gündür.

Bugün yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek bilek, tek yürek haline geldiği gündür.

Bugün, harcı atalarımızın asil kanlarıyla yoğrulan, ulusal egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği gündür.

Bugün, dünya çocuklarının her yıl ülkemizde kutladığı ilk ve tek bayram günüdür.

Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Kutlu olsun.

Bu bayramın anlamına varabilmek, bu bayramı damarlarımızda hissedebilmek için 103 yıl öncesine; 23 Nisan 1920 yıllarına gitmek, o günleri unutmamak, o ruhu yaşamak gerekir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugünlere kolay gelmediğini, Atalarımızın, bizlere emanet ettikleri bu kutsal topraklar uğruna yüz binlerce şehit ve gazi verdiğimizi ve vermekte olduğumuzu unutmamalı, birlik ve beraberliğimizi en üst düzeyde tutmalıyız.

Son zamanlarda özellikle ülkemize ve devletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında, her zamankinden daha fazla dikkatli olup, birliğimize ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuzu unutmamalıyız. Bu tür bayramları da bu şuur ve düşünce içerisinde değerlendirmek durumundayız.

23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir.

Bugünde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalı ve düşünmeliyiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Atatürk'ü büyük kılan sadece bıraktığı eserler değildir. Aynı zamanda yıllar öncesinden bugünü okuyabilmesi ve bugünlerimize de ışık tutan adımları atarak, ülkemize çağdaş medeniyetin yolunu açmasıdır.

Sevgili öğrenciler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere verdiği önem ve değeri iyi kavramalı ve onun çizdiği ilkeler doğrultusunda üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğinize inancımız tam, güvenimiz sonsuzdur.  

Bu bayramı sizlere hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sizler için "küçük hanımlar, küçük beyler; sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltılarısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz" demektedir

Bizlerin, sizlerden bir tek beklenti ve arzusu vardır. O da bu güzel ülkemizi sizlere teslim edeceğimiz konum ve durumundan, çok daha iyi bir şekilde sizlerden sonraki kardeşlerinize teslim etmenizdir. Bu işi başarmanız içinde çok çalışmak, çok gayret sarf etmek ve bu yüce milletin evlatları olarak birbirinizi çok sevmek durumundasınız.

103 yıl önce milletimizle birlikte yola çıkan, bu milletin evlatlarına bu ülkeyi ve Türkiye Büyük Millet Meclisini emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Şehit ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sevgi dolu yürekleri ve pırıl pırıl yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın, aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

                                                                                Tahir KIRDAR

                                                                            Umut İlkokulu Müdürü




Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Kilis Merkez Umut İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)