23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

23 Nisan 1920, Türkiye millî tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Tam 102 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Millet Meclisi'nin açılışı ile birlikte o günü Türk çocuklarına armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmaya başlamıştır.

Büyük Önder Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. ''Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa gark edecek sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.'' sözünde de onlara duyduğu sarsılmaz güveni ve büyük sevgiyi görüyoruz.

Bu büyük bayramı, Şehit Bekir Çakır Ortaokulu ailesi olarak büyük bir coşkuyla kutladık. Kutlamalarda şiirler okundu, şarkılar söylendi, oyunlar oynandı ve yarışmalar düzenlendi.

Kutlama programında emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor ve nice güzel bayramlarda buluşmayı diliyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Kocasinan Şehit Bekir Çakır Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)