23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Sevgili Palamut Ortaokulu öğrencileri sizlerden de evde yaptığınız etkinlikleri sınıf rehber öğretmenleri aracılığıyla paylaşacağınızdan, okul yönetiminin de resmi web sitemizde bu etkinlikleri yayınlama imkanı bulmasına katkı sağlayacağınızdan eminiz. Şimdiden bayramınızı kutlar, aşağıdaki etkinlik örneklerini incelemenizi tavsiye ederiz.

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ NASIL YAPILACAK?

Korona virüsü salgını etkilerini sürdürüyor. Dolayısıyla her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bu yılki etkinliklerinin geçmiş yıllarda yapılan kutlamalardan tamamen farklı olması planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili hazırlıklar yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"23 Nisan günü için çok ciddi hazırlıklarımız var. Yarışmalarımız, bazı yayınlarımız olacak. TRT EBA Televizyonu o günkü yayın içeriğini tümüyle 23 Nisan kutlamasına ayıracak. 100. yıl olduğu için ayrı bir önemi var 23 Nisan'ın. TBMM Başkanımız bu konuda hazırlıklar yapıyor. Bizim de Milli Eğitim Bakanlığı olarak her sene yaptığımız işi daha bir gayretle, 100. yıla yakışır şekilde yapmamız ve bu bayramın neşesini, niye önemli olduğunu ev ev, okul okul, çocuk çocuk hepsine iletmemiz lazım. Öğretmenlerimizin ailelerle irtibat halinde evlerde neler yapılabileceği, evlerin nasıl süsleneceği ki EBA'da süslemeyle ilgili programlar olacak. Bununla ilgili marş hazırlığımız var. İstiyorum ki çocuklar o gün bayramı hissetsin. Dünyadaki çocuklardan mesajlar alacağız. Onlarla ilgili hazırlıklarımız sürüyor. 23 Nisan'da bütün dünyaya güzel bir mesajımız olsun. Bütün öğretmenlerimiz çocuklarımıza güzel gülümsemelerini bir şekilde hissettirsin."

TRT yayınladığı duyurularla çocukları, camlarını Türk bayraklarıyla süslemeye, şarkı söylemeye, şiir okumaya, gösteri yapmaya ve bunları kaydedip TRT'ye göndermeye davet etti. TRT'nin 23 Nisan Kampanyasına dizi, sinema, müzik ve spor dünyasından ünlü isimler de katılım gösterdi.

Çektikleri videoları "www.trt23Nisan.com" adresine yükleyen çocukları tüm Türkiye, TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde TRT ekranlarından izleyebilecek.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Kaş Palamut Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)