23 Mart Dünya Meteoroloji Günü Fotoğraf Yarışması

Dünya Meteoroloji Teşkilatı (World Meteorological Organization-WMO); her yıl bir tema belirleyerek üye devletlerin milli meteoroloji servislerinin, "23 Mart Dünya Meteoroloji Günü" etkinliklerinde ve yıl içindeki etkinliklerinde bu tema üzerinde yoğunlaşmalarını ve kamuoyunu bilgilendirmelerini istemektedir. Böylece; meteorolojik hizmetlerin kamuoyuna daha iyi tanıtılması, bilim ve teknolojideki gelişmelerin halka duyurulması daha kolay olmakta, diğer kurum, kuruluş vb. paydaşlar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi de mümkün olmaktadır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de her yıl çeşitli etkinliklerle bu görevini yerine getirmektedir.

Dünya Meteoroloji Teşkilatınca (WMO) "23 Mart Dünya Meteoroloji Günü" kutlamalarıyla ilgili 2022 yılının teması, "Erken Uyarı ve Erken Eylem. Afet Riskinin Azaltılması için Hidrometeoroloji ve İklim Bilgileri" olarak belirlenmiş olup Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz de konunun öneminin benimsetilmesi ve bilgi düzeyinin arttırılmasına yönelik hususları sağlamak ve ayrıca katılacağı tüm sergi ve fuarlarda eserleri sergileyerek Meteoroloji bilincinin vatandaşlara –özellikle öğrencilere- aktarılması amacıyla "Erken Uyarı ve Erken Eylem. Afet Riskinin Azaltılması için Hidrometeoroloji ve İklim Bilgileri" konulu fotoğraf yarışması düzenlemiştir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Erken Uyarı ve Erken Eylem. Afet Riskinin Azaltılması için Hidrometeoroloji ve İklim Bilgileri" konulu 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü Fotoğraf Yarışması, seçici kurul dışında tüm profesyonel ve amatör yarışmacılara açıktır.

Son Katılım Tarihi. 04 Mart 2022


Yarışma Şartnamesi için TIKLAYINIZ

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Karesi Merkez Zafer İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)