22 Mart 2024 Dünya Su Günü Resim ve Kompozisyon Yarışması

KONU: Barış İçin Sudan Faydalanmak

AMAÇ: Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında UNCED tarafından belirlenen “Barış İçin Sudan Faydalanmak” temalı resim ve kompozisyon yarışması ile konunun öneminin özellikle genç nesillere benimsetilmesi ve bilgi düzeyinin artırılmasının sağlanması, ayrıca dereceye girecek eserlerin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün katılacağı tüm sergi ve fuarlarda sergilenerek su bilincinin genç nesillere ve vatandaşlara aktarılması. 

Yarışmalara katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz.

 

RESİM YARIŞMASI KATILIM ŞARTLARI:

1. Ortaokulların 7. ve 8. sınıfındaki öğrenciler bu yarışmaya katılabileceklerdir.

2. Yarışmaya katılım aşamasında başvuru yapan engelli yarışmacıların, başvuru formunda durumlarını beyan etmeleri halinde kayıt ve yarışma sürecinde ihtiyaç duyulması muhtemel yardım imkanları sunulacaktır.

3. Resimler, A3 (29.5 cm x 42 cm) resim kâğıdına pastel boya, sulu boya veya guaj boya tekniği ile yapılacaktır. Bunların haricindeki, ölçü ve tekniklerle yapılacak olan çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır.

4. Resimlerin arka yüzüne, öğrenci ve resim öğretmeninin adı soyadı, okulu, sınıfı, numarası, okul adresi ve telefonu, velinin veya danışman öğretmenin (kendi açık rızasıyla) cep telefonları mutlaka yazılacaktır.

5. Katılımcı, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış, yayınlanmamış, tamamı veya bir bölümü kopya edilmemiş, internetten indirilmemiş ve yardım alınmamış resimler ile katılabilir.

6. İlgili Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüklerine 09.02.2024 tarihine kadar gönderilmeyen veya Bölge Müdürlüklerince değerlendirmeye alınmayan resimler, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilmeyecektir.

7. Resim, paspartu ve çerçeve yapılmadan, sertleştirilmiş ambalajlarda paketlenerek gönderilmeli, ücretleri yarışmacılar tarafından ödenecek olan posta ya da kargo ile gönderim sırasında doğabilecek zararlardan ve gecikmelerden Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü sorumlu olmayacaktır.

8. Yarışmaya başvurular zorunlu değildir, yarışmaya katılımda gönüllülük esastır.

DÜNYA SU GÜNÜ RESİM YARIŞMASI ESERLERİNİN DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

 Konuya Uygunluk (Barış İçin Sudan Faydalanmak) (25 puan)

 Yaratıcılık (Duygu düşünceyi resme aktarma ve ifade gücü) (25 puan)

 Resim Tekniğini Uygulama (Kullanılan tekniğin özelliklerine göre uygulanması) (25 puan)

 Özgünlük (Resmin tamamının öğrenci tarafından yapılması) (25 puan) 4. Bölge Müdürlüklerince birinci seçilen resimler; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce oluşturulacak Seçici Kurul tarafından değerlendirilerek Türkiye genelindeki yarışma sonucunda birinci, ikinci ve üçüncü olanlar seçilecektir.

BİRİNCİLİK, İKİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLLERİ: Ödül töreni, 22 Mart 2024 tarihinde Ankara veya Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün uygun gördüğü yerde yapılacak olup ödül sahibi öğrenci ve bir refakatçısının (Öğretmeni veya Velisi) ulaşımı ilgili Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüklerince, bir günlük konaklamaları ise törenin yapılacağı ilgili Bölge Müdürlüğü’nce sağlanacaktır.

Birincilik ödülü : Plaket ve 7.500 TL

İkincilik ödülü : Plaket ve 6.000 TL

Üçüncülük ödülü : Plaket ve 5.000 TL Dereceye girenlerin dışında uygun görülen eser sahipleri; teşvik için mansiyon plaketi ile ödüllendirilebilecektir. 

KATILIM ŞARTLARI:

1. Ortaokulların 7. ve 8. sınıfındaki öğrenciler bu yarışmaya katılabileceklerdir.

2. Yarışmaya katılım aşamasında başvuru yapan engelli yarışmacıların, başvuru formunda durumlarını beyan etmeleri halinde kayıt ve yarışma sürecinde ihtiyaç duyulması muhtemel yardım imkanları sunulacaktır.

3. Kompozisyonlar A4 (21 cm x 29,7 cm) boyutundaki düz beyaz kâğıda; yazım kurallarına uygun, okunaklı bir el yazısıyla veya bilgisayarla Times New Roman yazı karakterinde, 12 punto büyüklüğünde ve bir sayfayı geçmeyecek şekilde yazılmış olacaktır. Bunların haricindeki ölçü ve yazım kuralları ile yapılacak olan kompozisyonlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

4. Sayfanın sol alt köşesine öğrencinin adı soyadı, okulu, sınıfı, numarası, ulaşılabilecek okul telefonu ve adresi, velinin ve danışman öğretmenin (kişinin kendi açık rızasıyla) cep telefonları mutlaka yazılacaktır.

5. Katılımcı, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış, yayımlanmamış, tamamı veya bir bölümü kopya edilmemiş, internetten indirilmemiş ve yardım alınmamış kompozisyonlar ile katılabilir.

6. İlgili Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüklerine 09.02.2024 tarihine kadar gönderilmeyen veya Bölge Müdürlüklerince değerlendirmeye alınmayan kompozisyonlar, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilmeyecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Sandıklı Ali Çetinkaya Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)