2023/2024 Dyk Müracaatları Başladı

 

Öğretmen ve öğrenci DYK başvuruları 25-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında alınacaktır.

2023/2024 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda ücretsiz Destekleme ve Yetiştirme Kursları açılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın son aldığı karar gereği; kurslar sadece 8, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik olacaktır. Bu kurslara katılmak isteyen öğrencilerimizin;

 

24/28 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-kurs modülü üzerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir. (Başvuru yapmayan öğrenciler kurslara katılamazlar)

 

E-Kurs modülünde yer alan 6 ana dersin hepsinin seçilmesi gerekmektedir.

 

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Kılavuzunu buradan indirebilirsiniz.

 

E-Kurs modülüne giriş yapmak için tıklayınız:

 

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR:

 

- Kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin/kursiyerlerin devamları zorunludur. Kurslarda okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/5’ine devam etmeyen öğrencilerin devamsızlık sınırını aştığı dersten kurs kaydı silinir.

- Kurslara devamları süresince kurs disiplinini ve işleyişini bozucu hâl ve hareketleri görülen öğrenci/kursiyerler hakkında, kayıtlı oldukları okulların/kurumların ilgili mevzuatına göre işlem yapılır. Gerektiğinde kursla ilişikleri kesilir.

- Resmî tatiller ile millî ve dinî bayram tatillerine denk gelen günler için kurs planlaması yapılamaz.

-  Kurslarda yararlanılacak temel kaynaklar; ders kitapları, Eğitim Bilişim Ağı (EBA), EBA Akademik Destek Platformu, TEGM Materyal, OGM Materyal, DÖGM Materyal, EBA TV (İlkokul, Ortaokul, Lise) Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS), MEB Yardımcı Kaynak Paketi, Dersler Cepte Uygulaması ile Bakanlıkça belirlenen diğer eğitim içeriği ve materyalidir.

- . Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 16’dan az; bir kursun sınıf mevcudunun ise 24’ten fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 24’den fazla olması durumunda ikinci grup oluşturulur. Her bir grubun azami sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz.

- Açılan her bir kursta öğrenci/kursiyer sayısının; devamsızlık, nakil, kayıt silme ve benzeri nedenlerle 16’nın altına düşmesi durumunda, kurs merkezi müdürlüğü tarafından e-Kurs Modülü üzerinden ivedilikle kursun kapatılmasına dair işlem başlatılır.

- Eğitim ve öğretim döneminde planlanan kursların eylül ayının ilk haftasında başlatılması esastır. Eğitim ve öğretim dönemine açılan kurslar ders yılı sonuna kadar devam eder. Ancak yarıyıl tatili hariç ara tatillerde kurs yapılmaz. 

-"... yarıyıl tatili hariç ara tatillerde kurs yapılmaz."

- Kurslarda bir ders saatinin süresi 40 dakikadır. Derslerin 40’ar dakika olarak ayrı ayrı yapılması esastır. Ancak ulaşım, güvenlik, iklim gibi konularda yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle dersler blok şeklinde de yapılabilir.

- Bu e -Kılavuz kapsamında, kurslarla ilgili olarak kurs merkezlerinde; öğrenci/kursiyer yoklama defteri, kurs ders defteri, denetim defteri, gelen ve giden yazı dosyası ile kurs ders plânlarının dosyası tutulur, yapılan iş ve işlemler elektronik ortamda da yürütülebilir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Küçükçekmece Şehit Mehmet Güder Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)