2023 Turizmde Zirve Yılı

İzzet Baysal Abant Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 1. Dönemde çeşitli kategori ve branşlarda başarılı olan ve dereceye giren öğrenci ve öğretmenlerine 16 Şubat 2024 Cuma günü Koru Otel’de düzenlenen görkemli yemekle birlikte başarıları kutlandı.

Programda konuşma yapan okul müdürü Ayhan Vural, Okul kültürümüze başarılarıyla katkı sunan öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek başarı belgelerini takdim etti.

Öğrenci ve öğretmenlere başarı belgeleri verildi.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Döneminde; 9. Sınıflarda Ayşenur GÖKALP, 10 . Sınıflarda Özge ÖZDEMİR, 11.Sınıflarda Aslı Zeynep KOÇAK, 12.Sınıflarda Selim Altay ALTOPRAK dönem 1.si olarak, okulumuz Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Uğur SEZER koordinatörlüğünde  9-A ,9-B ,9-C ve 10-B sınıflarında gerçekleştirilen “Okuyorum Yorumluyorum” kitap okuma projesinde dereceye giren öğrenciler ; Ebrar GÖKTAŞ , Meryem ADANUR , Betül KOCAKAYA , Toprak Yiğit BAHŞİ, Özge ÖZDEMİR, Metehan ÇİLLİ , Enes KABACIK, Arifenur BAYRAK , Ecenur CEBECİ , YİNE OKULUMUZUN Türk Dili Ve Edebiyat Öğretmeni Uğur Sezer koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Bolu MEM’e bağlı tüm okulların katılımıyla gerçekleştirilen “Okuyan Okullar Projesi” kapsamında İBAMTAL’da başarılı bir şekilde ses getiren sunumlarıyla gerçekleştirdikleri “ Toprak Ana Paneli”nde görev alan öğrenciler; Ebrar GÖKTAŞ , Meryem ADANUR , Servet Furkan PEKCAN , Hasret DİŞLİ , Nazgül ÇETİN; okulumuz pansiyonunda Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Uğur SEZER ve pansiyon müdür yardımcısı Hakan UZUNÇAKMAK koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Türkçemizin Zenginlikleri “ etkinliğinde dereceye giren Halil Efe BENDERLİOĞLU, Batın ÖZCAN , Mustafa KARABOYUN ; 20.000 kişinin içinden seçilerek İki MICHELIN Yıldızlı İrlanda Baltimore Dede Restoran’a 2024 yılı için üç aylık staja kabul edilen Alper DEMİRER; Kickbox Türkiye 2.si olan Yiğit ERDOĞAN; “Gelecek Bizim” konulu fotoğraf yarışmasında  dereceye giren öğrenci kategorisinde Ecem YÜCETÜRK , Hamdi TANGÜR , Toprak Yiğit BAHŞI , Alper DEMİRER, Sude KOÇAK , Edanur ÖZDEMİR öğretmen kategorisinde; Hilal GÜMÜŞ , Kemal Hilmi ÇELEBİ , Sevinç BOZBEY , Atilla DEMİRER , Emel YÜCE , Deniz BAYRAM okul müdürü Ayhan VURAL, bahsi geçen öğrenci ve öğretmenlere başarı belgelerini vererek kutladılar.

“Marka bir okulda okuyorsunuz, çok şanslısınız”

Koru Otel Genel Müdürü Selahattin YILMAZ öğrencilere başarı ve kariyer konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Kendisinin de İzzet Baysal Abant MTAL’ den mezun olduğunu ifade den YILMAZ; “Marka bir okulda okuyorsunuz, çok şanslısınız. Değer öğretmenleriniz ve okulunuzun köklü bir mazisi var. Bu okulun sizleri çok iyi bir geleceğe taşıyacağından şüpheniz olmasın. Bizler de üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız.  Koru otel olarak eğitimi, eğitimciyi, sanatı çok önemsiyoruz. Önceliğimiz insan yetiştirmek dedi. Ayrıca Ayhan hoca gibi kıymetli bir müdürümüzle çalışmak bizleri her zaman onurlandırıyor.”dedi.

20. Uluslararası İstanbul Gastronomi Yarışmalarında dereceye girerek sekiz altın, üç gümüş ve bir bronz madalya alan öğrencilerimizin ödülleri Taksim Otelcilik Abant Palas Kökş otellerinde Genel Müdürümüz Kubilay ÖZTÜRK ve Ececutive Chef Sercan ÖZSOY tarafından takdim edildi.

“Sizler bu ülkenin geleceğisiniz”

Genel Müdür Kubilay ÖZTÜRK; “Proje ortağımız İzzet Baysal Abant Mtal olarak sizlerle çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Yarışmaya araç tahsis ettik. Yarışmanın galasını da biz yapalım dedik. Burada sizlerle olmaktan ve bu başarınızı duyurmaktan çok mutlu olduk. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Turizm dinamiktir. Turizm hareketlidir. Alt yapıdan yetişmedikçe bu dinamizme uyum sağlayamazsınız. Sizleri bu kurumlarda okul bittikten sonra istihdam etmekten gurur duyacağız. Turizm açısından 2023 yılı rekor yılı oldu. 2024 de Turizm de büyüme ve istihdam devam edecek. Kalifiye eleman ihtiyacı her zamankinden daha çok olacak. Sizler başarılarınızla bu sektörü taçlandıracaksınız. Değerli Müdürümüz Ayhan hoca gibi idarecilerle çalışmak ayrıca bizim için büyük bir şans. Okulumuza atölye kurduk. Bilgisayar desteği sağladık. Yarışmalarda sponsor oluyoruz. Daha fazlası için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

İzzet Baysal Abant Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında Ulusal Osmanlı mutfağı yemek yarışmalarının ikincisi düzenlendi. 17 Takımın katıldığı yarışmalarda kıyasıya rekabete sahne oldu. 20.  Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivaline katılan okulumuz bir kez daha uluslararası varlığını gösterdi. Türk Mutfağı haftasında görkemli bir Türk Mutfağına ev sahipliği yaptı. Hedef 14 projesi kapsamında son sınıf öğrencilerimize Mengen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Fakültesine gezi, tohum Ülkemizin ilk tohum ambarına gezi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Fakültesine gezi, İstanbul’a tarihi yarımada, boğaz turu ve akşam günbatımı Çamlıca gezisi düzenlendi.

Mesleki eğitimde “ İmparatorluk Mirası Osmanlı Muftağı Yemek Yarışmaları”  ulusal yarışmalar düzenleyen, Türk Mutfağı haftasına organizetör ev sahipliği yapan,  uluslararası “ İstanbul Gastronomi Festivali ve Mutfak Günleri”  başarılara imza atan, döner sermaye üretiminde 10,2 milyon ciro ile Ülkemizde ilk ona giren, ilimiz de birinci olan, 2023 Tyt başarısında meslek liselerinin arasında ilimizde birinci olan bir eğitim kurumudur.

Koordinatörü olduğumuz, 2020-1-TR01-KA226-VET-098418] “Adjust Your School to the Challenges of Modern, Digital Vocational Education”  proje tamamlanıştır.

Ortağı olduğumuz Mesleki Eğitimde Okullarda Dijital Dönüşümün Desteklenmesi D-VET2021-1-BG01-KA220-VET-000033051 proje de 2023 tarihi itibariyle tamamlanmıştır.

2024 yılı için Erasmus+ Eylem Türü KA122-VET - Short-term projects for mobility of learners and staff in vocational education and training (KA122-VET) staj projesini başvuru yapılmıştır.

2024 yılı için Call 2024 Round 1 KA2 KA220-VET - Cooperation partnerships in vocational education and training (KA220-VET) projesine başvuru yapılmıştır. Akredite çalışmaları da devam etmektedir.

Öğrencilerini işsiz bırakmayan eğitim kurumu olan İzzet Baysal Abant Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gençler aynı zamanda hem okuyor hem de çalışıyor.Mezun olunca istihdam olan gençler kariyerlerini çok rahat yapabiliyor.

https://www.bolmedya.com/haber/2023-turizmde-zirve-yili/2526/

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bolu Merkez İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)