2023 Mezunlarımızı Törenle Uğurladık

Kahramanmaraş'ın köklü ve başarılı okullarından Erdem Bayazıt Anadolu Lisesinde mezuniyet töreni okul bahçesinde düzenlenen törenle gerçekleşti. Velilerin ve öğretmenlerin de ortak olduğu bu heyecan görülmeye değerdi.

ERDEM BAYAZIT ANADOLU LİSESİ'NDE MEZUNİYET HEYECANI 

 Kahramanmaraş'ın köklü ve başarılı okullarından Erdem Bayazıt Anadolu Lisesinde mezuniyet töreni okul bahçesinde düzenlenen törenle gerçekleşti. Velilerin ve öğretmenlerin de ortak olduğu bu heyecan görülmeye değerdi.

 Kahramanmaraş'ın en başarılı ve en çok tercih edilen okullarından birisi olan Erdem Bayazıt  Anadolu Lisesinde 2022-2023 öğretim yılı mezuniyet  töreni okul bahçesinde düzenlenen etkinlikle gerçekleşti. Törende başarılı öğrencilere ödüller verilirken, depremin gölgesinde gerçekleşen programda öğrencilerin mutluluğu ve heyecanı görülmeye değerdi. Başarının en büyük mimarı olan ve onları yetiştiren Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi öğretmenleri de bu güzel akşamda öğrencileri yalnız bırakmadı.

Mezuniyet töreni, İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı. Arkasından depremde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile devam etti.

Okul Müdürü Mehmet Akarsu depremde hayatını kaybedenleri anarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “ Bugün biraz acı, biraz hüzünlü, biraz da buruk bir heyecan yaşıyoruz. 6 Şubat'ta şehrimizde meydana gelen asrın felaketinde birçok vatandaşımızı kaybettik. Okulumuzdan da 8 öğrenci vefat etti. Öğretmenlerimizden birinci derece yakınlarını kaybedenler oldu. Bu felakette hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha böyle bir felaketi hiç kimseye yaşatmasın.”dedi.

Okul müdürü Akarsu, bu sene mezun olan 12.sınıfların 2019-2020 eğitim öğretim yılında pandemi ile okula başladığıını ve 2023 yılında felaketin gölgesinde mezun olduklarını söyledi. Bu yönüyle öğrencilerin zor ve sıkıntılı bir lise hayatı yaşadığını ifade etti. Tüm olumsuzluklara rağmen Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi olarak, bu öğrencileri hayata ve sınavlara en iyi şekilde hazırlamak için büyük bir gayret gösterdiklerini ve bugünlere gelinmesinde en büyük pay sahibi olan öğretmenlere de gönülden teşekkür ettiğini belirtti. Her daim yanlarında olan ailelere de teşekkür eden Akarsu, geleceğimizin teminatı olan gençlere bundan sonraki hayatlarında sağlık ve başarı dileyerek konuşmasını tamamladı.

2022-2023 eğitim-öğretim yılı sonunda emekli olan öğretmenlere hediye ve plaket takdim edildi.

Emekli olan Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Melike Arsan ve felsefe öğretmeni Hüsne Önelmiş’e  hediye ve plaket takdim edildi. Törende oldukça heyecanlı olan öğretmenler, bu öğrencilere emek vermekten ve bu okulda çalışmaktan büyük bir onur duyduklarını ifade ettiler.  İngilizce öğretmeni Melike Arsan öğretmenlik mesleğine 23 yıl önce bir yeminle başladığını ve bugün de aynı yeminle meslek hayatına nokta koyduğunu ifade ederek bugünün tertip edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

2023 yılı okul birincisi Muhammet Kadir Kabalcı öğrenciler adına yaptığı konuşmada kendilerini yetiştiren öğretmenlerine ve her koşulda yanlarında olan ailelerine teşekkür etti. Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi'nde dolu dolu ve heyecanla 4 yıl geçirdiklerini ifade eden Kabalcı, iyi-kötü birçok hatıra yaşadığı lise hayatını her daim hatırlayacaklarını söyledi.

2022-2023 eğitim öğretim yılının okul birincisi Muhammed Kadir Kabalcı, ikinci Ayşenur Karapınar ve üçüncü Ekrem Efe Culfa’ya başarılarından dolayı hediye ve plaket takdim edildi. 

Daha sonra, dönem birincisi Muhammed Kadir Kabalcı yaş kütüğüne plaket çaktı. 

Bugünün anısına mezuniyet pastası kesildi. Uzun ve zorlu bir lise hayatından sonra mezuniyet gururu yaşayan öğrenciler, bugünün anısına mezuniyet pastası kestiler.

12.sınıflar 11.sınıflara bayrak ve flamayı teslim etti. Beden eğitimi öğretmeni Harun Kapudere'nin koordinatörlüğünde gerçekleşen devir teslim töreninde, 12.sınıflar büyük bir gururla bayrak ve flamayı 11.sınıflara devrettiler. 

Programın son bölümünde diplomalarını öğretmenlerinin elinden alan öğrenciler, konfetiler eşliğinde ve coşkuyla keplerini havaya atarak eğlendiler. Bu unutulmaz anları bol bol fotoğraf çekilerek doyasıya yaşadılar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Onikişubat Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)