2023 Meb İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuruları

1. 3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı MEB İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuruları başlamıştır.

2. Başvuru ile ilgi kılavuz aşağıda yayınlanmıştır.

3. Başvurular 29 Mayıs 2023 tarihinde başlar, 16 Haziran 2023 tarihi mesai bitimiyle sona erer.

4. Bursluluk sınavı 3 Eylül 2023 tarihinde yapılacak olup, Sınav Giriş Evrakı MEB tarafından sınav tarihinden en az 7 gün önce www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

5. Başvurular için, sınıf iletişim gruplarında paylaşılan ve okul web sitemizde de yer alan EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname doldurulacaktır. Nasıl doldurulacağı örnekle açıklanmıştır.

6. Çalışan eşler için özelde ya da resmi kurumda çalışması fark etmeksizin, 2022 yılı gelirini gösteren, ilgili kurum ya da yetkili kişiden ıslak imzalı, onaylı, kaşeli, mühürlü belge alınacaktır. 2022 yılına ait tüm aylar için (Ocak-Aralık) veya tüm yılı kapsayan belge alınmalıdır. Tek 1 aya ait belge alınması yeterli değildir.

7. Gelirleri değil SGK primlerini gösteren SGK Hizmet Bildirimleri, banka dekontu veya vergi levhası gibi belgeler gelir belgesi değildir.

8. Eşlerden birisi ya da ikisi çalışmıyorsa SGK lı olmadıklarına dair e-Devlet üzerinden veya SGK 'dan belge alınacaktır.

9. E-Devlet üzerinden Nüfus Kayıt Örneği alınmalıdır. Bunun için Nüfus Müdürlüklerini gidilmeyecektir.

10. Ailenin 2022 yılı toplam geliri bulunup (belgelere uygun şekilde), hanede yaşayan kişi sayısına bölünerek fert başına düşen yıllık gelir hesaplanacaktır. Ailede Anne-baba ve çocuklardan başka yaşayan varsa, ancak tedavi beyannamesi veya mahkeme kararı ibraz edilerek hesaplamaya dahil edilebilir. Aksi halde hesaplamaya dahil edilmez.

11. Yapılan hesaplama sonucu 2022 yılı kişi başına düşen gelir 46.000 TL yi aşıyorsa öğrenci başvuru şartlarını taşımıyor demektir, bu öğrencinin başvurusu kabul edilmez.

12. Bahsi geçen EK-1 formu doldurulur, yukarıda istenen belgeler tamamlanır ve bunlarla birlikte bizzat EK-1 formunu olduran veli tarafından (anne doldurmuşsa anne, baba doldurmuşsa baba) okulumuz Müdür Yardımcılarına müracaat edilir.

13. Başvurunuz belgeler tam olması halinde yapılır, sisteme girilir ve sistemden çıkan belge veliye imzalatılarak, 1 örneği veliye teslim edilir.

14. Özel Eğitim İhtiyacı olan ve sınav başvurusu yapan öğrenci velileri, öğrenciyle ilgili sınavda alınabilecek tedbirler için mutlaka ilgili Müdür Yardımcısına ya da okul Rehber Öğretmenine müracaat edecektir.

15. Başvurunuzu son günlere bırakmayınız. Ayrıca EK-1 formunu mutlaka doldurarak geliniz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Trabzon Akçaabat Işıklar Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)