2023 Lgs Sınav Sistemleri İle İlgili Seminer Gerçekleştirildi.

 

 

 

Kts çalışmaları kapsamında sekizinci sınıf öğrencilerine seminer yapması için Rehberlik öğretmeni Esra SALMAN’ı okulumuza davet ettik. Esra hocamız öğrencilerimizle konuşarak ve soru cevap yaparak bilgilendirme yaptı. Öğrencilere akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zamanın kullanımı, sınav kaygısı ve sınava yönelik bilgilendirme konularında konuşuldu.Kendisine davetimizi kabul ettiği için teşekkür ediyoruz.
Konuşmayı bazı başlıklarını özetlemek gerekirse;
*Öğrencilerin ders çalışmak için seçtikleri ortam onların dikkatlerini, odaklarını dağıtmayacak bir şekilde tasarlanmış yerler olmalıdır.
*Dağınık bir ortam olmamalıdır. Toplu ve düzenli bir ortamda yürütülen çalışmalar kişiyi daha fazla motive edecektir ve ders çalışmalarında verim elde edecektir.
*Öğrencilerin konuyu çalışıp özümsedikten ve mantığına oturttuktan sonra bir pekiştirme yapması gerekir. Bu pekiştirmeleri konular tamamen bittikten sonra konu ile ilgili test çözerek gerçekleştirebilirler. Öğrenciler mutlaka konu çalışmasından sonra soru çözümü yapmaya özen göstermelidirler, çözemedikleri soruları arkadaşları veya öğretmenleriyle çözmelidirler.
 *Haftalık ve aylık tekrarlar yapılmalıdır.
*Günlük yarım saat kitap okuma yapılmalıdır.

* Araştırmalar stres düzeyinin farkında olan ve duygularını yönetebilen öğrencilerin sınav için daha fazla motive olabileceklerini ve sınavlarda daha başarılı olacaklarını göstermektedir. Öğrencilerin yaşadığı kaygılar normaldir ancak bunları kontrol etmek gerekir. Potansiyelinizi engelleyici düşünceler yerine yapabilme inancınızı artırıcı cümleler kullanmanız gerekir.
* Motivasyon, başarı için en temel kavramlardan biridir. Başarıya yönelik motivasyon olmadığı zaman işleri başarmak oldukça güçtür.
Belirleyeceğin hedef senin için önemli ve öncelikli olmalı.
*Ne istediğinizi açık ve net olarak belirlemelisiniz. Ne istediğinizi gerçekten biliyorsanız önünüze çıkan tüm engelleri aşacak motivasyonu kendinizde görebilirsiniz.
*Hedefiniz belirgin ve açık olmalı.
Hedef belirlerken net bir şekilde ve alternatifsiz olarak bunu ifade etmelisiniz.Belirgin ve açık hedefler ders çalışma gücünü arttırdığı gibi zamanı da daha etkin kullanmanızı sağlayacaktır. Hedefinizi somutlaştırdıktan sonra bunu her gün görebileceğiniz bir yere yazıp asabilirsiniz. Böylelikle yazdıklarınızı okuduğunuzda motivasyonunuzu arttırabilirsiniz.


*Hedefiniz gerçekçi ve ulaşılabilir olmalı.
Ne çok kolay hedefler ne de ulaşılması imkânsız görülen hedefler sizi motive eder. Belirleyeceğiniz hedefler, sahip olduğunuz yetenek ve güçlerle ulaşabileceğiniz türden olmalıdır. Sizi zorlayacak ama gerekli çaba ve gayreti sarf ettiğinizde ulaşılabilir hedefler belirlemeniz kendinize olan güveninizi pekiştirecektir.
*Zamanı etkili ve verimli bir şekilde planlamalısın.
Belirlediğin hedeflere ulaşmak için ne kadar zamanınız var ve bu zamanı nasıl değerlendirmeniz gerektiğini planlamalısınız.
*Hedeflerinizi uzak ve yakın hedefler olarak belirlemelisiniz.
Bazen büyük başarılar için yüksek düzeyde motive olabilmek ve zamanı etkili planlamak güç olabilir. Bunun yerine hedeflenen büyük başarı için işleri küçük hedeflere ayırmak daha etkilidir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Korkuteli Nazlı - İrfan Önal İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)