2023 - İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Sınav Giriş Bilgisi Yayınlandı

023 - İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Sınav Giriş Bilgisi Belli oldu.

Sınav Giriş yerinizi aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Sınav giriş belgesi sınava gireceğiniz okul müdürlüğü tarafından onaylı olarak sıranıza bırakılacaktır.

Belge çıkartmadan sadece kimlik , 2 adet kuşun kalem, silgi ve su ile sınav günü sınavdan yarım saat önce sınava gireceğiniz okulda olmanız gerekiyor.

Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. 

Öğrenciler, nüfus müdürlüklerince verilen fotoğraflı, barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecektir. 

Tüm Öğrencilerimize Başarılar Dileriz.

 

 

Sınav Tarihi: 3 Eylül 2023

Sınav Saati: 10.00

Sınav Giriş Belgesi: Sınavda Gireceğiniz Okulda Sıranızın Üzerinde Olacaktır.

Sınav Süresi : 120 Dakika (2 Saat)

Sınavın Kapsamı: 1. Dönem Konuları

Sınav Soru Sayısı: 100

9,10 ve 11. sınıfalr için:  Türkçe 25, Matamatik 25, Fen Bilimleri  (Fizik, Kimya ve Biyoloji) 25,  Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 25 Soru sorulacaktır.

Kazananların  Alacağı Ücret Aylık : 1014 Lira

Kimlik kontrolleri ve salona yerleştirmelerin zamanında yapılabilmesi için sınavdan en geç yarım saat önceden sınav gereçleri ile binada hazır bulunmanız gerekmektedir.

Sınava gelirken yanınızda geçerli kimlik belgesi (T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasasport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kuşunkalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.

Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak ve bu öğrencilere ek süre verilmeyecektir. Sınav güvenliğinin sağlanması için sınavın ilk 30 dakikası tamamlanmadan sınav salonu terk edilmeyecektir. Sınav bitimine 15 dakika kala hiçbir öğrenci sınav salonundan çıkmayacaktır.

Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur.

Sınav sonuçları, 22 Eylül 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

Sınav giriş belgesine ulaşmak için Tıklayınız: https://www.meb.gov.tr/sinavlar/sorgu/Dpy/2023_DPY_GIRIS_YERI_int77bote87/

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Haliliye H. Sebiha Özlek Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)