2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Hakkında

Sayın velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz;

Okula başlarken yaz dönemindeki çalışmalarımız ve öğretmenler kurulumuzda gündeme alıp karara bağladığımız bazı önemli konuları ve kuralları hatırlatmak amacıyla aşağıda kısa bir bilgilendirme yayınladık. Bilgilendirmeyi dikkate almanız önemle rica olunur.

◉ 2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacaktır. 

◉ Öğretim saatlerimiz 08.45 – 15.45'dir. Zaman çizelgesini görmek için tıklayınız.

◉ Devamsızlık süresi özürsüz 10 gün, özürlü 20 gün olmak üzere toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Devamsızlık yapan ve sınıf tekrarı riski bulunan öğrenci velisi, devamsızlığın 5’inci gününde okula davet edilecektir, devamsızlık nedenlerini ortadan kaldırıcı çalışmalar iş birliği içinde yapılacaktır. Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü, haftalık ders çizelgesinde belirtilen sosyal sorumluluk çalışmaları için öngörülen süreye bir saat olarak ayrıca eklenerek devamsızlık yapan öğrencilerin sosyal sorumluluk çalışmalarını tamamlamaları sağlanacaktır.

◉ Tüm öğrencilerin okul kıyafeti giymesi zorunludur. Okulun armasının bulunduğu tişört ya da eşofman üstünün giyilmemesi durumunda öğrenciler gerekli cezayı alacaklardır. Okul kıyafeti olmayanlar okuldan temin edebilecektir.

◉ Ders kitapları okulun ilk günü sınıf/şube sırasına göre dağıtılacaktır. Öğrencilerin kitapları taşımak için yanlarında boş çanta getirmesini tavsiye ederiz.

◉ Cep telefonları 1. ders başlangıcından önce kapalı konumda sınıflara ait telefon kutularına bırakılacaktır. Telefon kutuları öğretmenler tarafından idareye teslim edilecektir. Kutularda muhafaza altına alınan telefonlar son dersin, son on dakikasında dağıtılacaktır.

◉ İzinsiz şekilde okul bahçesi dışına çıkan öğrenciler hakkında doğrudan disiplin hükümleri uygulanacaktır.

◉ 9. Sınıf/Şubelere yönelik oryantasyon çalışmaları 11-15 Eylül 2023 tarihlerinde ders saatleri içerisinde planlanacaktır. Öğrenciler ilgili haftada normal öğretim saatlerine uygun olarak okula gelecektir.

 

Önemli: Tüm öğrencilerin okul kurallarına uygun hareket etmesini tavsiye ederiz. Kurallara uygun davranan ve örnek davranış sergileyen öğrenciler Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Ödül başlıklı 2. bölümde yer alan hükümler doğrultusunda ödüllendirilecek, kurallara aykırı davranan öğrenciler hakkında ise aynı yönetmeliğin Disiplin başlıklı 2. bölümde yer alan hükümler doğrultusunda disiplin cezası yaptırımı uygulanacaktır.

Önemli: Veli toplantıları ve öğretmen görüşme saatleri planlanarak en kısa sürede duyurulacaktır. Öğretmenlerimiz görüşme saatleri dışında veliler ile görüşmeyecektir. Bu sebeple velilerimiz ders saatlerinde okul bahçe ve binasına alınmayacaklardır.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğini buradan okuyabilirsiniz.

08.09.2023’te yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe buradan erişebilirsiniz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Bağcılar Şehit Ramazan Sarıkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)