2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Usta Öğretici Başvuruları (01. 08. 2023 - 31. 08. 2023)

USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR

2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılında görevlendirilecek Ücretli Usta Öğretici başvuruları 01 - 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-yaygin.meb.gov.tr sistemi üzerinden e-devlet girişi yapılarak alınacaktır. Başvurunuzun onaylanabilmesi için sisteme yüklenecek evrakların eksiksiz ve okunabilir olmasına dikkat ediniz. Başvuru yaparken, başvuru yaptığınız alan ile mezun olduğunuz alanların tutarlı olmasına dikkat ediniz. Bu konuda hangi kurs programına, hangi alan mezunlarının başvuru yapabileceğini öğrenmek için 

 https://e-yaygin.meb.gov.tr/pagePrograms.aspx sayfasına girerek program içeriğini indiriniz ve eğitici niteliklerinin size uygun olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz.

 

 

 Ücretli Usta Öğretici Görevlendirmesinde Aranacak Genel Şartlar :

 a) Görev alacağı kursun öğretim programında belirtilen eğitici şartını taşımak.

 b) Türk vatandaşı olmak.

 c) 18 yaşını doldurmuş olmak.

 ç) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

 d) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

 e) Askerlikle ilişiği bulunmamak.

 f) Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmamak.

 

 

 

Başvuru Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar:

 

1)Alanında hizmet iş deneyimi hesabında; kamu kurum ve kuruluşları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel kurumlarda eğitici olarak çalışılan süreler dikkate alınacaktır.

Bu nedenle başvurunuzu yaparken SSK dökümünüzü Barkotlu olarak indirip sisteme yükleyiniz ve sadece kamu kurum ve kuruluşlarındaki eğitici olarak çalıştığınız süreleri hesaplayınız.

2)Yapılan başvuruların değerlendirilmesi Ek-2 üzerinde verilen puanlamaya göre yapılacaktır.

3)Başvuru sırasında sisteme yükleyeceğiniz evrakların okunabilir olmasına dikkat ediniz. Dosya boyutunun büyük olması durumunda sistemin kabul etmesi için dosya boyutunu küçülterek yüklemeniz gerekebilir.

4)Sisteme sadece istenilen belgeleri yükleyiniz(Ek-2 de belirtilen belgeler) ve aynı belgeyi birden fazla yere yüklemeyiniz.

5)Başvurunuzu yaptıktan sonra sistem üzerinden kontrol ediniz.

 

 

  

Görev Verilmesi Durumunda İstenilecek Belgeler:(Kuruma görevlendirilmek için çağrıldığınızda gelirken getireceğiniz evraklar)

 

1. Ücretli Uzman ve Usta Öğretici  Başvuru Değerlendirme Formu ile belirtilen belgelerin asılları ile fotokopilerinin onaylatılmak üzere kurum müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir

2.  Antrenörlük(Vizesi alınmış) belgesinin Aslı ve Fotokopisi,

3. Sabıka Kayıt Belgesi, (Son 6 Ay İçerisinde e devletten alınmış olması gerekmektedir.) 

4. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

5. Sağlık Raporu, (Son 6 Ay İçerisinde aile hekimi veya hastaneden alınmış olması gerekmektedir.)

6. Usta Öğretici Oryantasyon Belgesi, ( Belgeniz yok ise Halk Eğitimi Merkezine başvuru yapınız.)(Eğitim Fakültesi Mezunu Ve Formasyon Eğitimi Alanlardan istenilmeyecektir)

7. Askerlikle ilişkisinin olmadığına dair belge, (Askerlik çağında olan erkek usta öğretici adayları için) 

8. Örgün Eğitim Kurumları ile diğer resmi kurumlarda görev yapan kamu görevlileri yukarıdakilere ek olarak; "Görev Yeri Belgesi" getirmeleri gerekmektedir.

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Akdeniz Mersin Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)