2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Şubat Ayı Etkinliklerimiz

Deyimler ve atasözleri, dilimizin önemli birer parçasıdır ve kültürel mirasımızı yansıtırlar. ‘’Dilimizin Zenginlikleri Projesi ‘’kapsamında , okulumuzda şubat ayı boyunca deyimler ve atasözleri üzerine etkinlikler düzenlenmiştir. Amacımız öğrencilere bu önemli dil unsurlarını tanıtmak, anlamalarını sağlamak ve kullanmalarını teşvik etmektir. Son hafta etkinliği olarak da deyimler panomuz hazırlanmıştır.

 “Ülkemizde her yıl 28 Şubat Sivil savunma Günü” ve 1-7 Mart Deprem haftası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla “Deprem Haftası” olarak kutlanmaktadır."28 Şubat Sivil Savunma Günü münasebetiyle okulumuzda Afet Hazırlık eğitim ve videoları izletildi. 6 Şubat Depreminde hayatını kaybedenler için anma yapıldı.

Her yıl Şubat ayının son haftası kutlanmakta olan Vergi Haftası kapsamında başta çocuklara, özellikle genç nesillere ve toplumun tüm kesimlerine vergi bilincinin benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından çeşitli tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yayımlanmıştır. Bizler de, bu kaynaklardan yararlanarak öğrencilerimizde vergi bilinci oluşturmaya çalıştık.

Eskişehir İl Jandarma bünyesinde görevli personeller, okulumuza ziyarette bulundular. Trafik ve İlk Yardım hakkında sınıflarımızda bilgilendirme yaptılar.

Ayrıca İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında okulumuzu temsil edecek öğrencileri belirledik. Anasınıfında  Zeki Can SAYGI, İlkokulda Bakiye UÇAR  ve ortaokulda Havvanur  ÇOŞKUN Okulumuzu yarışmada temsil etmeye hak kazandı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Eskişehir Seyitgazi Cevizli Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)