2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Mart Ayı Etkinliklerimiz

Her yıl 28 Şubat'ı " Sivil Savunma Günü" ve Mart ayının ilk haftasını, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla "Deprem Haftası" olarak kutluyoruz. Okulumuzda yapılan yangın tatbikatında öğrencilerimize afetlere hazırlık ve müdahale hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

 

Ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası kutlanıyor. Bu kapsamda okulumuz öğretmenleri tüm hafta boyunca bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini artırmanın önemine değinerek sınıflarımızda çalışmalar yaptı.

 

 Toplum olarak kadınların sadece bir güne özel bir anımsanma olarak değil, kadına verilen önem ve kıymeti toplum politikası haline getirilmesinin gerektiğini vurgulanarak, kadın öğretmenlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nü kutladık.

 

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY' u Anma Günü kapsamında okulumuzda programımızı gerçekleştirdik. İstiklal Marşı Güzel Okuma yarışmasında okulumuzu ve ilçemizi, il genelinde temsil eden Havvanur COŞKUN adlı öğrencimizle bu yıl ayrı bir gurur yaşadık

 

Şan, Şeref, Tarih ''Bizim Çanakkale'' diyerek Çanakkale Muharebeleri'nin 109. yılında aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle andık. Kapsamlı ve anlamlı etkinliklerle okul programımızı gerçekleştirdik.

 

 

Baharı müjdeleyen Nevruz çiçeği, kar altından kuşandığı güzelliğiyle toprağı uyandırıyor. Umudun, birliğin ve kardeşliğin simgesi Nevruz Bayramı coşkusunu yaşadık. Sınıflarımızda Orta Asya'dan kesitleri ve törenleri öğrencilerimize izlettirdik.

 

''60 Öğrenci 60 Fidan ''sloganı ile farkındalık yaratarak  Orman Haftası'nda Seyitgazi Orman İşletme Müdürlüğü ile okulumuzda seminer düzenledik ve fidan dikimi gerçekleştirdik.

 

22 Mart Dünya Su Günü'nü kutlayarak öğrencilerde farkındalık oluşturmak, su kaynaklarının önemini vurgulayarak insanların suyun değerini anlamasına ve su tasarrufu konusunda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla sınıflarımızda etkinlikler yapıldı.

 

İnsanların kütüphaneleri yakından tanımaları ve kütüphanelerden daha çok yararlanmalarını teşvik etmek amacı ile 1964 yılından beri her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başlayan hafta, Kütüphane Haftası olarak kutlanıyor. Kütüphane Haftası'nda öğrencilerimizin okuma sevgisini, kitaplara ve kütüphaneye ilgisini artırmak amacıyla hafta botunca okul genelinde etkinlikler yapıldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Eskişehir Seyitgazi Cevizli Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)