2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt İslemleri

 

Yenişakran  İlkokulu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı

Okul Öncesi ve 1.Sınıf

Kayıt İşlemleri Bilgilendirmesidir...

  Anasınıfı ve 1.sinifa kayıt yaptıracak olan Siz Değerli velilerimizin sorularına yanıt vermek amacıyla aşağıdaki açıklamalar yapılmış olup, kayıt işlemleri ile ilgili olarak BAKANLIĞIMIZIN duyuruları esas alınmaktadır.   Okulumuz adres kayıt alanında bulunan öğrenciler için 2023-2024 Eğitim -Öğretim yılı okul öncesi ve 1.sınıf öğrenci kayıtlarımız 17.07.2023 tarihi itibariyle başlayacaktır. 

   Öğrenci kayıtlarımız  sabah: 10:00-12:00, Öğleden Sonra 14:00-16:00 saatleri arasında yapılacaktır. Adres kayıt alanında bulunan öğrenci velilerimizin bu saatler arasında gelmeleri önemle rica olunur.
   Kayıt için okula gelen velilerimizin okul idaresinden alacakları kayıt formunu kayıt esnasinda doldurduktan sonra okul idaresine teslim etmeleri gerekmektedir.
Kayıt yaptıracak velilerin okula gelmeden önce Sağlık Ocağına uğrayarak öğrenci için GÖZLEM İZLEM FORMU almaları gerekmektedir. (Periyodik Kontrol Muayenesi)
  2023-2024 eğitim-öğretim yılı okulumuzun okul öncesi ve birinci sınıflarına öğrenci kayıtları; çocuklarımızın e-okul bilgileri esas alınarak yapılacaktır.
  2023 Eylül ayının sonu itibari ile 69 ayını tamamlayan çocukların kayıtları otomatik olarak İlkokul 1. sınıfa yapılır. Ancak; Eylül ayı itibariyle 69 - 70 - 71 aylık çocukların okul kayıtları bir yıl ertelenebilir (Anne ya da babanın idareye vereceği dilekçe ile). Bu çocuklar isterlerse ana sınıfına gidebilirler. Çocuğunuzun küçük kas gelişimi ve zihinsel gelişimi 1.sinifa uygun düzeye tam olarak gelmediyse 1.sinif yerine ana sınıfına kayıt yaptırmanız daha sagliklıdır UNUTMAYALIM!!!
66 - 67 - 68 ayını tamamlayan çocukların velileri isterse yine okul idaresine verecekleri dilekçe ile çocuklarını 1. sınıfa kayıt ettirebilir. Çocuğunuzun küçük kas gelişimi ve zihinsel gelişimi 1.sinifa uygun düzeye tam olarak gelmediyse 1.sinif yerine anasınıfına kayıt yaptırmanız daha sagliklıdır UNUTMAYALIM!!!
  2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Okula Başlama Yaşı Kayıtların Yapıldığı Yılın Eylül Ayı Sonu (30/09/2023) itibarıyla hesaplanır.
  72 aydan daha büyük çocuklar her durumda 1.sınıfa kayıt yaptırmak zorundadır.
Bizim Yenişakran İlkokulu Ailesi olarak en önemli hedefimiz çocuğun doğru gelişimi ,eğitimi ve mutluluğudur. Size de öğrenciyle ilgili tavsiyelerde bulunurken hep bunu ön planda tutmak bizim ilke ve sorumluluğumuzdur , o yüzden emanet ettiğiniz yavrunuz emin ellerde olacaktır. Bize güvenin...
Siz değerli veli ve öğrencilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyarız....
YENİŞAKRAN İLKOKULU AİLESİ

 

Yenişakran  İlkokulu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı

Okul Öncesi ve 1.Sınıf

Kayıt İşlemleri Bilgilendirmesidir...

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Aliağa Yenişakran İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)