2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Güvenlik Tedbirleri İstişare Toplantısı

Himmetdede Jandarma Karakol Komutanlığı personelleri ile 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güvenlik Tedbirleri İstişare Toplantısı Yapıldı. 

Himmetdede Jandarma Karakol Komutanlığı personelleri ile 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güvenlik Tedbirleri İstişare Toplantısı Yapıldı. 

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 06.09.2023 tarih ve 57995 sayılı "20232024 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş/Trafik Tedbirleri" konulu yazısına istinaden; 09.09.2023 Tarihli ve E-43097367-249-80074 Sayılı Kayseri Valiliğimizin 20232024 Eğitim Öğretim Yılı konulu yazısında belirtildiği üzere;

 

"11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak 20232024 eğitim öğretim yılının birinci döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlukların engellenmesi ve trafik güvenliğinin artırılması önem arz etmektedir.

 

2023-2024 eğitim öğretim yılında emniyet/asayişin temini/muhafazası ve trafik güvenliğine ilişkin alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi/alınacak ilave tedbirlerin planlanması ve yapılacak etkin denetimlerle söz konusu tedbirlere uyulması amacıyla Vali ve kaymakamlar başkanlığında İl/İlçe Emniyet Müdürü, İl/İlçe Jandarma Komutanı, İl/İlçe Millî Eğitim Müdürü, okul yöneticileri, okul aile birliği başkanları, yerel yönetimler, Yeşilay temsilcisi, uyuşturucu ile mücadele konusunda uzman personel ile eğitim öğretim konusunda uygun görülecek diğer paydaşların katılımıyla okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele ve diğer hususlar ile okul servis araçlarının çalışmaları ve karşılaşılabilecek sorunların çözümüne yönelik eğitim öğretim dönemi öncesinde toplantı yapılarak aşağıdaki trafik/asayiş tedbirlerinin planlanması/alınması gerekmektedir.

 

Buna istinaden okulumuzun emniyet bölgesinde bulunduğu Himmetdede Jandarma Karakol Komutanlığı personelleri tarafından okulumuz ziyaret edildi.

 

Ziyarette Okul Müdür ve Müdür Yardımcısı ile alınacak tedbirler görüşüldü:

 

*Okul Servis Araçları

*Okul Giriş Çıkış Saatleri

*Okul ve Jandarma İrtibat kişileri

 

Ve Genel Emniyet Ve Asayişe İlişkin Tedbirler nevinden ise:

 

*“Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü”nün uygulanmasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi,

*Öğrencilere yönelik “kişisel güvenlik, suçtan korunma yöntemleri, siber güvenlik ve trafik güvenliği”,

*Okul önleri ve yakın çevresinde öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesine ve suça sürüklenmesine sebep olabilecek alkol, sigara/açık sigara, tütün vb. maddeler ile kesici, delici, yaralayıcı vb. diğer unsurların satılmasını önlemek amacıyla gerekli tedbirlerin alınması,

*Okul çevrelerinde bulunan internet kafe, oyun salonları, büfeler gibi işyerleri ile seyyar satıcılara yönelik denetimlerin ilgili birimlerle koordinasyon sağlanarak artırılması,

*Ayrıca mahallin şartları da göz önünde bulundurularak gerekli görülen ilave tedbirlerin zamanla alınması noktasında görüşmeler yapıldı.

 

2023-2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennileriyle istişare toplantısına son verildi. 15.09.2023

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Kocasinan Kocasinan Yemliha Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)