2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Geri Dönüşüm Kutularımız Çocuklarımızın Ulaşabilecekleri Yerlere Konulmuştur ve Sıfır Atık Üzerine Etkinlikler Yapılmıştır. . .

OKUL ÖNCESİNDE GERİ DÖNÜŞÜM VE SIFIR ATIĞIN ÖNEMİ

    Çocukların çevrelerine karşı olumlu tutum ve davranışlar kazanmaları ve bunların gelecekteki yaşantılarına temel oluşturması bakımından okul öncesi dönem kritik bir öneme sahiptir. Okul öncesi dönemde verilecek çevre eğitimi çocukların çevresel farkındalık ve tutumları üzerinde etkilidir. Çevre eğitiminin önemli bileşenlerinden biri geri dönüşümdür. Hızlı nüfus artışı ve insanların tüketim alışkanlıklarının değişmesi, doğal kaynakların bilinçsizce ve aşırı tüketimi nedeni ile dünyamızdaki doğal kaynaklar gün geçtikçe daha hızlı bir şekilde azalmaktadır

    Yeniden değerlendirilebilen atıkların (kâğıt, karton, metal, plastik, cam, termoplastik madde içeren karton esaslı kutu ve benzeri atıklar) çeşitli fiziksel / kimyasal işlemlerden sonra çeşitli hammaddelere dönüştürülerek üretime yeniden kazandırılması işlemi geri dönüşüm olarak tanımlanmaktadır.

    Okul öncesi dönem gelişim ve öğrenmenin daha ileri yaşlara göre hızlı olduğu ve edinilen kazanımların kalıcı izler bıraktığı bir dönemdir. Bu dönemde edinilen çevresel tutumlar ve davranışlar da yetişkinlikteki davranışlarımıza temel teşkil etmekte, hayat boyu sürmekte ve değişime karşı direnç göstermektedir. Bu nedenle okul öncesi dönem, çocuğun çevreye karşı olumlu tutum ve davranışlar kazanması ve bu kazanımların ileriki yaşantısına temel oluşturması bakımından çok büyük bir öneme sahiptir.

    Geri dönüşüm; (1) geri dönüştürülebilir maddelerin toplanması ve işlenmesi, (2) işlenen maddelerden yeni ürünlerin üretilmesi ve (3) üretilen yeni ürünlerin satın alınması şeklinde üç aşamada gerçekleşmektedir.

SIFIR ATIK KONUSUNDA HEDEFLEDİKLERİMİZ

Verimliliğin artması,
Temiz ortam kaynaklı olarak performansın artması,
İsrafın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması,
Çevresel risklerin azalmasının sağlanması,
Çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde gelişmesine katkı sağlandığından çalışanların "duyarlı tüketici" duygusuna sahip olmasının sağlanması,
Ulusal ve uluslararası pazarlarda kurumun "Çevreci" sıfatına sahip olmasının sağlanması, bu sayede saygınlığının arttırılmasıdır.

    Yaslıca Kaymakam Zekeriya Göker Anaokulu olarak çocuklarımıza 5 şubemizde etkinliklerle geri dönüşüm ve sıfır atığın önemini kavratmaya çalışıyoruz. Okul öncesinde kazanılan davranışların kalıcı olması sebebiyle bu konuya önem veriyoruz. Biz büyükler doğayı tüketirsek çocuklarımıza gelecekte yaşanabilir bir dünya bırakmayacağız. Çocuklar okulda geri dönüşüm kutularına rahatlıkla ulaşabilmekte, atık malzemelerini atmaktadırlar. Sıfır atık ile ilgili etkinlikler belirli aralıklarla sınıflarımızda ve aile katılımları şeklinde uygulanmaktadır. Amacımız çocuklarımıza kaynaklarıyla temiz bir dünya bırakmaktır. HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Bozova Yaslıca Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)