2022 Ortaögretim Kpss Duyurusu ve Bilgilendirmesi (10. 11. 12. Sınıflara Duyuru)

1) KPSS Ortaöğretim başvuruları ise 1 Eylül'de başlayıp 13 Eylül'de bitecek. Sınav 6 Kasım'da yapılacak.

2) Sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda yer alanlar içindir.

3) Lise KPSS ile ne olunur? Belediye bünyesinde ikamet şartı olmadan en az lise mezunları arasında KPSS ortaöğretim puanına göre alımlar yapılıyor. Zabıta memuru, İtfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli alımlarında 85 puan ve üzeri puana sahip adaylar başvuru yapabiliyor.

Lise mezunları KPSS ile açıktan alımları da tercih edebilir. Adalet bakanlığı başta olmak üzere lise mezunları için sınav açan kurumlar ve açılan kadrolar mevcuttur. Zabıt katipliği, icra katipliği, mübaşirlik, İnfaz ve koruma memurluğu, bekçi kadroları bunlardan bazılarıdır.

4) Ortaöğretim KPSS de ne çıkar? Genel yetenek bölümünde, Türkçe, Matematik ve Geometri derslerinden soru çıkar. Genel Kültür'de, Coğrafya, Tarih ve Vatandaşlık Bilgisi dersleri sorulmaktadır. Soru sayıları bakımından şu şekilde bir dağılım gösterir: 30 Türkçe, 30 Matematik, 30 Tarih, 18 Coğrafya, 12 Vatandaşlık ve Güncel Bilgilerdir.

5) Orta öğretim KPSS de kaç soru var?Tek oturumda gerçekleşen sınavda adaylara toplam 120 soru sorulacak ve 130 dakika verilecek.

                                                                       REHBERLİK SERVİSİ

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Eskişehir Odunpazarı Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)