2022 - 2026 Bilsem Stratejik Planına Katkılarınız İçin Anketimiz Yayınlandı.

Kıymetli veliler selamlar, Okul müdürümüz Kürşad KÜLTÜR başkanlığında 4 yıl süre ile okula projeksiyon sağlayabilecek Stratejik Plan Anketlerinin uygulanması konusunda çalışmalarımızı sizlerle paylaşıyoruz. Bu doğrultuda gerek küresel, bölgesel gerekse de ulusal trendler analiz edilerek, beklentilerin veli, öğretmen ve öğrenci gözünde analizi yapılması planlanmaktadır. Analizler sonucunda ortaya konulacak etkili bir vizyonun oluşturulmasında, okulun tüm iç paydaşlarının katkısı gözetilecektir. Ayrıca vizyonu geliştirecek yol haritası, sizlerce belirlenen öncelikli politika alanlarını hayata geçirecek strateji ve taktiklerle okul toplumunun memnuniyetine odaklanılması hedeflenmektedir.

Stratejik Plan Nedir ?

Stratejik planlama bir kurumun kendini, ne olduğunu, ne olmak istediğini ve gelecek 5-10 yıl içerisinde nasıl bir yol izleyerek hedeflerine varacağını bildiren bir yol haritasıdır (SPH, 2007 ). Stratejik planlama eski deneyimleri görmeye ve yeni fırsatları ortaya çıkarmaya, öncelikleri belirlemeye yarayan bir süreçtir (Allison, 2005, s. 7). Doğru hazırlanmış bir stratejik plan kurumun gelecek planları ile birlikte günlük etkinliklerini düzenler. Kurumlar stratejik planlarını hazırlayarak güçlü ve zayıf yönlerini ortaya çıkarır, çevre analizleri yaparak emsal kurumlarla nasıl rekabet edeceğini belirler ve böylece rekabette üstünlüğü ele geçirir. Ayrıca, stratejik planlama personelin yönetime katılmasına fırsat verir, zaman ve maddi kaynakların israfını önler ve genel anlamda daha kaliteli mal ve hizmet üreterek kurumu öne çıkarır (Hargreaves ve Hopkins,1991, s. 2 ).

 

Stratejik Planlama Temelde Hangi Basamaklardan Oluşur?

 

Hazırlık Aşamaları

Durum Analizleri 

Misyon

Vizyon

Temel Değerlerin Belirlenmesi

Amaçlar (Ana Politikalar)

Hedefler (Alt Politikalar)

Performans Göstergelerinin Belirlenmesi

Stratejiler (Taktiklerle)

Eylem planları

Maliyetlendirme

 

İzleme ve Değerlendirme

 

VERİLER NASIL TOPLANIYOR?

Veriler literatür ışığında hazırlanan bilgilerle, özetlenerek 3 ayrı temada nitel desenli görüşme formu ile tüm öğretmenleri karara ortak ederek toplanmaktadır. 

 

VERİLER NASIL ANALİZ EDİLECEKTİR?

Veriler, görüşme formları ile elde edilen bilgiler ve kurumun doküman analizleri sonucunda elde edilecek diğer bilgilerle, nitel desenli seçici eksen kodlama yöntemiyle kategori ve en son temalara indirgenecektir. 

 

BULGULAR

Veri toplama ve analiz neticesinde ede edilen bulgular, kurumun stratejik plan formatına uygun olarak bir yol haritası sağlanmasında kullanıcaktır. Politikalar (Amaç) Strateji (Hedef) ve Taktiklerle performans göstergeleri ortaya konularak, eylem planlarına geçilecektir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırıkkale Merkez Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)