2022 - 2023 Eğitim - Öğretim Yılı Usta Öğretici Normal Başvuru Nihai Listeleri Yayınlandı

Kurumumuza e-yaygın üzerinden yapılan Usta Öğretici başvuruları sonuçlandı. Bütün görevlendirmeler "Puan Üstünlüğüne göre" yapılacak. Kurumumuz, sırası gelen eğiticilerle iletişim kuracaktır.

Usta Öğretici Başvuru Listeleri nihai (KESİN) listelerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

MEB Personeli Başvuru Listesi: TIKLAYINIZ

KAMU PERSONELİ Personeli Başvuru Listesi: TIKLAYINIZ

ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ Başvuru Listesi: TIKLAYINIZ

EMEKLİ USTA ÖĞRETİCİ Başvuru Listesi: TIKLAYINIZ

 

USTA ÖĞRETİCİLERİN UYMASI GEREKEN HUSUSLAR

1.       Resmi kurumlarda çalışanlar mesai saatleri içerisinde kurs açamazlar. Resmi kurumlarda çalışanların kurs planlamaları sadece hafta sonu yapılacaktır. (Öğretmenler ise açacakları kursları ile okul derslerinin çakışmadığına dair haftalık ders programlarının uygun olduğunu okul idaresinden onay yazısı ile belgelendirmeleri halinde hafta içi kurs açabilecekler.)

2.       Bütün kurslarda; kurs sonu işlemlerinin yapılması, kursun kapatılması ve kurs defterlerinin kurumumuzun ''kurslar bölümü''ne teslim edilmesi gerekmektedir.

3.       Kurs açma sırası, eğiticiye gelmiş olsa dahi geriye dönük açık olan kursları varsa kurs kapatma işlemi yapılmadan yeni kurs açılmayacaktır.

4.       Kurslarda kursiyerlerin toplam devamsızlık süresi, kursun toplam kurs sürenin 1/5'idir. Bu sürenin aşımında kurslar (Eğiticiler; izinli, görevli-izinli, raporlu, sevkli vb. olsalar dahi o sürelerde bilfiil kurs yapılmamasından kaynaklı öğrenciler devamsız sayılacağından) yönetmeliğe göre kurslar otomatik olarak kapanmış olacaktır.

5.       Yapılacak denetimlerde eğiticinin olmaması veya kursiyer sayısının 7'nin altına düşmesi durumlarında müsamaha gösterilmeksizin kurs kapatılacaktır.

6.       Kurs açma evraklarında belgeler güncel tarihli olmalı ve her kurs için güncel belge sunulmalıdır. (Öğrenci belgeleri, aynı eğitim-öğretim yılına ait olup, geçerlilik süresi 6 ayla sınırlıdır. Veli izin belgeleri, bizzat veliye imzalatılacak ve sadece o kurs için geçerli olacaktır. Veli izin dilekçelerinde veli telefonu ve adresinin mutlaka olması gerekmektedir.)  

7.       Eğiticinin raporlu, sevkli veya izinli olduğu günlerde kurs defteri doldurulmamalıdır. İlgili alana eğiticinin mazereti yazılmalıdır.

8.       Halk Eğitimi Merkezine bilgi verilmeden hiçbir kursiyer herhangi bir etkinliğe faaliyete götürülmeyecektir.

9.       Eğitici izinlerini sadece Halk Eğitimi Merkezi idaresinden alacak, ama kurs açtığı kurum/okulu da bilgilendirecektir.

10.    Eğiticinin kursta eğitim vereceği kursiyerler, başvuru evraklarındaki "kursiyer listesindeki''  kursiyerler aynı olmalıdır. Farklı kursiyerlerin olduğu tespiti yapılırsa, işlem yapılacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Batman Hasankeyf Hasankeyf Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)