2022 - 2023 Eğitim - Öğretim Yılı Haziran Dönemi Sorumluluk Sınavları

 

Milli Eğitim Bakanlığı Çalışma takviminde belirtildiği gibi 2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem sonu (Haziran Dönemi) Sorumluluk Sınavları, 05-16 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Sadece lise öğrencileri için yapılan sorumluluk sınavı öğrencilerin başarısız oldukları dersten geçebilmeleri için yapılmaktadır. Öğrenciler dönem içerisinde başarısız oldukları dersin ortalamasını yükseltmek için ya da alt sınıftan aldıkları dersi tamamlamak için sorumluluk sınavına katılır.

Hangi Salonda Sınava Gireceğiniz 01.06.2023 Perşembe günü ilan edilecektir. Sınav öncesi lütfen aşağıdaki sorumlu olduğunuz dersleri, sınav gruplarındaki sınav gününü ve saatini mutlaka inceleyiniz

Sınav öğrenci listelerinde Sınav Tarihi Sınav Saati Dersin Adı ve Hangi sınıf düzeyinin sınavı olduğu yazmaktadır.

  • İsminizin bulunduğu listede Sınav tarihini saatini ve salonları kontrol ediniz.
  • Sınav saatinde belirtilen sınav sonunda hazır olunuz.
  • Uygulama sınavlarında sorumlu olunan derse göre malzeme getiriniz. (Not: Malzeme için sınav sorumlusu öğretmen ile birkaç gün öncesinde iletişime geçiniz.)
  • Sınava giremeyen öğrenciler aynı dönemde sınava alınmayacak, bir sonraki sorumluluk sınavına girebileceklerdir.
  • Sınavlarda kalem, kalem ucu, silgi vb. hiçbir malzeme alışverişi yapılmayacak olup; öğrencilerimizin sınava gelirken, tüm bu malzemeleri yanında bulundurmaları gerekmektedir. 

                                                                                                                                                                  16.05.2023

                                                                                                                                 Murat ÇELİK

                                                                                                                                 Okul Müdürü

Sorumlu Olarak Sınıf Geçme Ve Sorumluluğun Kalkması 

MADDE 58- (1) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

(2) a) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci dönemin ilk haftası, ikinci dönemin ilk haftası ile son iki haftası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen tarafından yapılır.

b) Sınava girecek öğrenci sayısının otuzu aşması ve/veya birden fazla salonda sınav yapılması hâlinde her sınav salonu için ayrıca bir gözcü öğretmen daha görevlendirilir. Ancak ilçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi durumlarda Bakanlıkça veya il/ilçe hıfzıssıhha kurulunun kararlarına istinaden mülki idare amirliklerince her bir sınav salonunda sınava alınabilecek en az ve/veya en fazla öğrenci sayısı yeniden belirlenebilir.

c) Farklı sınıflardaki aynı dersin öğrenci sayısının toplamda otuzu aşmaması hâlinde bu öğrencilerin sınavları birleştirilerek tek komisyon marifetiyle de yapılabilir.

ç) Sınav tarihleri ve görevlendirilecek öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde hafta içerisinde yapılacak şekilde planlanır. Gerektiğinde cumartesi ve pazar günlerinde de yapılabilir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Susuz Susuz Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)