2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı 5. Sınıf Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıf Uygulamasına Dair Bilgilendirme

 

          Bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaştığı ve uluslararası ilişkilerin hızla arttığı günümüzde yabancı dil bilmenin önemi daha da artmış ve en az bir yabancı dil bilgisi, bireylerin mutlaka sahip olması gereken beceriler arasında yer almıştır.

          Öğrencilerimizin dünyanın ortak dili haline gelen İngilizceyi öğrenmeleri ve konuşmaları için "YABANCI DİL AĞIRLIKLI SINIF" uygulamamız devam etmektedir.

          Okulumuz her alanda olduğu gibi İngilizce Dil Eğitim sistemi olan DYNED alanında da önemli başarılar elde etmektedir. Yıl içinde her ay düzenli olarak gerçekleştirilen yarışmada Orhangazi ilçe birinciliği ve ikinciliği bulunan okulumuz ayrıca il genelinde 450 ortaokul arasında 20. sırada yer almaktadır.

          Okulumuz bünyesindeki "5.Sınıf Yabancı Dil Sınıfı" için merak edilen soruların cevaplarını burada bulacaksınız. Aşağıdaki soru ve cevaplarla sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

 

1-    Ağırlıklı Yabancı Dil Sınıfı tüm sınıflarda uygulanacak mı?

Evet uygulanacak. Okulumuzun fiziki derslik sayısı ve İngilizce öğretmen sayısı şuan 5. sınıflara Yabancı Dil sınıfı açmak için uygun.

 

2-    Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler?

Haftada 11 saat İngilizce dersi görecekler.

 

3-    Tüm 5.sınıflar İngilizce Ağırlıklı ders görecekler mi?

 

Evet, tüm 5. Sınıflar İngilizce Ağırlıklı ders görecekler.

 

4-    Dersler ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Yabancı dil sınıfı öğrencilerinin dersleri, şu anki ders programına göre diğer sınıflarla aynı olacaktır. Diğer sınıflarda olduğu gibi günlük 7 saat ders görecekler ve aynı anda gelip aynı anda okuldan eve döneceklerdir.

 

5-    Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflara öğrenci nasıl seçilecek?

Bu sınıflara 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 5. sınıfa gidecek öğrenciler arasından okulumuza kaydı yapılacak tüm öğrenciler yerleştirilecektir. Tüm şubelerimizde olduğu gibi bu sınıfların oluşumu: sınıf mevcutlarının eşitliği, sınıflardaki kız ve erkek öğrenci sayılarının eşitliği, sınıfların not ortalamalarının eşitliği, sınıflara düşen kaynaştırma öğrenci sayılarının eşitliği gibi kriterlere uygun olarak yapılacaktır. Amacımız okulumuzun vizyonu doğrultusunda öğrencilerimizin yabancı dil becerilerini geliştirmektir. Pedagojik açıdan 5. sınıf çağındaki öğrenciler dil öğrenme yaşının en verimli olduğu dönemde bulunmaktadır. Dolayısıyla tüm 5. sınıf öğrencilerimizi yabancı dil becerilerini en iyi şekilde öğrenen bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Seviye sınıfı vb. uygulamalar okulumuzun hiçbir kademesinde uygulanmamaktadır.

 

ÖNEMLİ NOT: Öğrencilerimizin öğrenme eksiklerini görmek ve sınıfların eşit oluşumunda daha hakkaniyetli olmak amacıyla Eylül ayının ilk haftasında (tarih daha sonra duyurulacak) 5. sınıfa başlayacak öğrencilerimize deneme sınavı yapılacaktır. Sınav 4. sınıf konularını kapsayacak ve test şeklinde olacaktır. Sınav puanın %50 si ve ilkokul ortalamasının %50 si alınarak öğrencinin yerleşme puanı belirlenecektir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi bu sınav herhangi bir seviye sınıfı oluşturmak için yapılmamakta, sınıfların eşit şekilde oluşturulmasını sağlamak için yapılmaktadır.

 

6-    Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflara kaç öğrenci alınacak?

5. sınıfa kayıt yaptıran tüm öğrencilerimiz Yabancı Dil Ağırlıklı sınıflarda eğitim görecektir.

 

7-    Yabancı Dil Ağırlıklı sınıflar 6, 7 ve 8. sınıfta da devam edecek mi?

İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesinin 7. Maddesinde "İsteyen okullarda on (10) ders saatine kadar okul ve çevrenin şartları ile öğrencilerin bireysel özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak; sanat etkinlikleri, sportif çalışmalar, sosyal ve kültürel etkinlikler ile her türlü eğitici faaliyetlerin gerçekleştirilmesi okul yönetiminin kararına bağlı olarak uygulanabilir." denilmektedir. Bu doğrultuda " her türlü eğitici faaliyet" ifadesinin 5. sınıflardaki yabancı dil uygulamasının 6. 7. ve 8. sınıflarda da uygulanabilmesine imkân sağlamaktadır. Hali hazırda okulumuzda diğer kademelerimizde de temel İngilizce dersinin yanında seçmeli İngilizce dersi de bulunmaktadır. Yani öğrencilerimiz 5. sınıfta yoğunlaştırılmış olarak aldıkları İngilizce dersini diğer kademelerde de sürdüreceklerdir.

 

8-    Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfların müfredatında hangi dersler olacak?

Aşağıda belirtilen dersler, haftalık ders saati oranında okutulacak.

 

DERS ADI

HAFTALIK DERS SAATİ

TÜRKÇE

6

MATEMATİK

5

FEN BİLİMLERİ

4

SOSYAL BİLGİLER

3

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

2

YABANCI DİL (İNGİLİZCE)

11

SPOR VE FİZİKİ ETKİNLİKLER

2

SEÇMELİ DERS

2

TOPLAM

35

 

9-    Yabancı Dil Ağırlıklı sınıf açmanızın amacı nedir?

Hedefimiz 4 yılın sonunda içinde bulunduğumuz bilgi çağına ulaşmayı hedef edinen öğrenciler yetiştirmektir. Günümüzde bireyler ve toplumlar bilgiye ulaşmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Küreselleşme anlamında giderek "küçülen" dünyamızda farklı toplumlar arasında "iletişim" çok önemlidir. Günümüzde iletişim hem görsel ve yazılı basın hem de bilgisayarlar yardımıyla gerçekleştirilmektedir. Bu küresel iletişimin ortak dili İngilizcedir. İşte çocuklarımızın dünya dili olan İngilizceyi anlayabilmeleri, konuşabilmeleri yolunda biz de bir adım atarak bu sınıfları açıyoruz. Ayrıca gerçekleştireceğimiz ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalarda okulumuzun en iyi şekilde temsil edilmesini ve öğrencilerimizin ufkunun genişlemesini hedefliyoruz.

 

10-   Amacımıza ulaşmak kolay mı?

Hayır, amacımıza ulaşmak kolay değil. Aksine "veli-öğrenci-öğretmen" üçgeninin en yoğun hissedilecek süreç olduğunu düşünüyoruz. Bizi başarıya götürecek, bu hedeflere ulaşmamızı siz değerli velilerimizle sağlayacağımıza inanıyoruz. Sizin desteğiniz olmadan bu işin yürümesi imkânsız. "Okul yönetimi, öğretmen, öğrenci ve veli" birlikteliği ile başarabileceğimizi biliyoruz.

***5. SINIF KAYITLARI 01 AĞUSTOS 2022 PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAKTIR.***

 

 

GAZİ OSMAN PAŞA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

#GeleceğimOkulumdaParlıyor

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Orhangazi Gazi Osman Paşa Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)