2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. Sınıf Kayıtları

     Okulumuza kesin kaydı yapılacak öğrencilerin kayıt alanımızda ikamet etmesi ve adreslerinin Ulusal Adres Veri Tabanında güncel olması gereklidir. Kayıt anında bir sorun yaşamamanız için aşağıda linki verilen E-Kayıt Sisteminden öğrencinin kayıt ile ilgili bilgilerinin kontrol edilerek bilgilerde yanlışlık olması durumunda ilgili Nüfus Müdürlüğüne başvurulması gerekmektedir.

         Şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan çocukların kayıtları durumlarını belgelendirmeleri şartıyla istedikleri  kuruma daha sonra nakil yoluyla yapılabilecektir.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt İşlemleri Hakkında Bilgilendirme

1- 2022-2023 eğitim-öğretim yılı okulumuzun birinci sınıflarına öğrenci kayıtları; çocuklarımızın MERNİS bilgileri esas alınarak, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır.

 

Kayıt zamanı ve kayıt yaşı

MADDE 11 – (1) (Değişik:RG-25/6/2015-29397)  Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında yeni kayıtlar, temmuz ayının ilk iş gününde başlar. Kayıt işlemi, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır. Kayıt işlemleri sırasında veliden herhangi bir belge talep edilmez.

(2) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) Okul yönetimi, öğrenim çağında olup nüfus kaydı bulunmayan çocukları, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı düzenlenmesi için nüfus müdürlüğüne bildirir ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası temin edilen öğrencilerin kesin kayıtlarını e-Okul sistemi üzerinden yapar.

(3) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) Yabancı uyruklu olup İçişleri Bakanlığınca verilen belge ile kimlik numarası edinen çocukların kayıtları bu kimlik belgesinde bulunan bilgilere göre yapılır. Türk vatandaşlığına kabul işlemleri devam eden çocukların Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası edinmelerinin ardından e-Okul sisteminde kimlik numarası güncellenir.

(4) (Değişik:RG-25/6/2015-29397)   Şehit, harp malûlü ve muharip gazi çocukları ile rehberlik ve araştırma merkezi raporu ile yönlendirilmesi yapılan özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar, yerleşim yeri adresine uyumlu okula kaydedildikten sonra durumlarını belgelendirmeleri şartıyla ulusal adres veri tabanındaki adreslerine bakılmaksızın istedikleri okula nakli yapılır.

 

(6) İlkokula kayıt:

a) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.

b) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteler.

c) Nüfusa gerçek yaşından büyük veya küçük yazılmış olanların yaşlarının düzeltilmesi okul yönetimince velilerinden istenir. Bu öğrencilerden velisi üç ay içinde girişimde bulunmadığı veya bu işleri yapmadığı takdirde gereği yapılmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne bildirilir.

ç) Mecburi ilköğretim çağında olup herhangi bir sebeple okula kaydı yapılmamış okuma yazma bilmeyen çocukların kayıtları birinci sınıfa yapılır.

 

2- Velilerimiz, https://e-okul.meb.gov.tr/ internet adresinden çocuklarının yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebileceklerdir.

 

 Çocuğunuzun kaç aylık olduğunu öğrenmek için TIKLAYINIZ

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Kocasinan Mustafa Kızıklı İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)