2021 Yılı Ortaöğretim Geçiş Tercih ve Yerleştirme İşlemleri

2021 Yılı Ortaöğretim Geçiş Ve Yerleştirme işlemleri aşağıda verilen takvim ve açıklamalar doğrultusunda yapılacaktır. Bu yıl geçen yıl olduğu gibi Covid-19 tedbirleri kapsamında tercih danışmanlığı EBA –Zoom üzerinden aşağıda belirtilen günlerde ve saatlerde yapılacaktır.

 

LGS TERCİH İŞLEMLERİ ÜÇ AŞAMADA TAMAMLANACAKTIR

1. AŞAMA

Aşağıda belirtilen randevu saatlerinde öğrencilerimize ve /veya velilerimize EBA canlı ders üzerinden rehber öğretmenlerimiz tarafından tercih danışmanlığı yapılacaktır. Öğrencilerimizin puan ve yüzdelik dilimlerini dikkate alarak tercihlerini nasıl yapacakları konusunda bilgi vereceklerdir.

(5-9 Temmuz arasında Pazartesi günü sınıflara genel bilgilendirme yapılacak, Salı Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri ekteki randevuya göre en fazla 5 kişilik gruplar halinde tercih bilgilendirmesi yapılacaktır. Her gün tüm sınıflara 09.50 – 15.00 saatleri arası bilgilendirme yapılacaktır. 12-16 Temmuz tarihleri planlaması veli talepleri doğrultusunda yapılacaktır.)

Bu aşamada öğrencilerimizin/velilerimizin aşağıda yer alan Yerleştirme İşlemleri İçin Ön Çalışma Formunu (EK-1)  yanlarında bulundurmaları faydalı olacaktır. Formu indiremeyenlerin yanlarında boş bir kağıt bulundurmaları da ön çalışma açısından faydalı olacaktır.

 

2. AŞAMA

Rehber öğretmenlerimizle görüşmenin ardından tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir.

3. AŞAMA

Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır. Bu işlem okulumuzda veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünde yapılabilecektir.

1) Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir.

2) Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir.

3) Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Trabzon Ortahisar Bedri Rahmi Eyüboğlu Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)