2021 Merkezi Sınavda Özel Eğitim Öğrencileri İçin Alınacak Sınav Tedbir İşlemleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6 Haziran 2021 tarihinde yapılması planlanan 2021 MERKEZİ SINAV başvuruları Bakanlığımız tarafından tüm ğrenciler için otomatik (e-okul sistemine dahil olmayan hariç) olarak gerçekleştirilecektir. Ancak Özel Eğitim öğrencilerimizin sınavda özelliklerine uygun hizmet alabilmeleri için RAM tarafından sınav tedbir hizmeti alınması gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6 Haziran 2021 tarihinde yapılması planlanan 2021 MERKEZİ SINAV başvuruları Bakanığımız tarafından tüm öğrenciler için otomatik (e-okul sistemine dahil olmayan hariç) olarak gerçekleştirilecektir. Ancak Özel Eğitim öğrencilerimizin sınavda özelliklerine uygun hizmet alabilmeleri için RAM tarafından sınav tedbir hizmeti alınması gerekmektedir.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 nedeniye Özel Eğitim öğrencilerimizin 2021 Merkezi Sınavda özelliklerine uygun hizmet alabilmeleri için yapılması gereken işlemlerde değişikliğe gidilmiştir.  Velilerimizin ve okul müdürlüklerinin sınav tedbiri alınabilmesi için yapacağı işlemler MEB tarafından yayımlanan SINAVLA ÖĞENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZÎ SINAV BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU'nda belirtilmiştir. 

1. Sınav tedbiri alınacak Özel Eğitim Öğrencisi veya velisinin RAM'a gelmesine gerek yoktur. Bu anlamda Okullarımızın da öğrenci velilerini RAM'a göndermemeleri sürecin sağlıklı yürütülmesi açısından önem arz etmektedir.  

2. Okul müdürlükleri, okulunda sınav tedbir hizmeti alması gereken özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin velileri/vasileri ile irtibata geçerek klavuz ekindeki Ek-2/2 formundan faydalanarak öğrenciye uygun sınav tedbir hizmetini belirleyip, bu hizmetleri Klavuz ekinde yer alan EK-2/1 "Sınav Tedbir Hizmetleri Bildirim Formu"na işleyip en geç 14 Nisan 2021 tarihine kadar e-posta, DYS veya FAX hizmetlerinden biri ile RAM'a gönderecektir. Ortahisar ilçesi dışında ki ilçelermizde bulunan okullarımızın e-posta veya FAX ile belgeleri göndermeleri sürecin hızlı yönetilmesini sağlayacaktır.

3. RAM tarafından özel eğitim öğrencisine ilişkin alınan sınav hizmetini gösterir belge okul müdürlüklerine iletilecektir. 

Trabzon RAM Telefon : 462 231 08 12

FAX                        : 462 231 38 66

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Trabzon Ortahisar Trabzon Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)